Třída a bída: Litvínovu se nedaří, ale Kudrna září. Co trápí Spartu?

Foto: Facebook HC VERVA Litvínov

Litvínovský útočník Andrej Kudrna prožívá skvělé období. V šesti zápasech zaznamenal stejný počet branek a prosadit se dokázal i v přesilovce. To sparťanští střelci v čele s Erikem Thorellem v početní výhodě zatím mlčí.

Třída

Horký nahradil Muellera
Zdá se, že Kometa ve svých řadách našla adekvátní náhradu za kanonýra Petera Muellera. Jeho místo v první formaci zaujal čtyřiadvacetiletý Luboš Horký. Brněnský odchovanec loni zvládl za celou základní část posbírat 21 bodů, nyní má na svém kontě za sedm zápasů bodů hned deset. Se sedmi brankami se nachází v čele tabulky střelců a v kanadském bodování mu patří druhá příčka. Naprázdno zatím vyšel pouze v utkání s Kladnem. Vyniká také především procentuální úspěšností střelby, která se pohybuje na hranici téměř 37 procent.

Kudrnovi se daří i přes litvínovské trápení
Verva zatím naplno bodovala pouze v posledním zápase s Hradcem a s pěti body se krčí na úplném dně tabulky. Litvínovští doposud dokázali vstřelit pouze 11 gólů, což je nejméně ze všech extraligových celků. Autorem šesti z nich je slovenský útočník Andrej Kudrna, který tak má na svém kontě více branek než zbytek celého týmu dohromady. Hráče alespoň se šesti góly na kontě mají ve svém kádru už jen Motor, Ridera, Kometa a Dynamo. Pokud tedy soupeři mají poslednímu Litvínovu něco závidět, pak je to právě forma Kudrny.

Marosz specialistou na vhazovaní
Vítkovický Rostislav Marosz je aktuálně s 64,29 % úspěšností na buly nejlepším centrem v této disciplíně. Ze 126 soubojů vzešel 81krát vítězně. Pozitivní bilanci si drží v útočném, středním i obranném pásmu. Z ostatních centrů mu může konkurovat pouze pardubický kapitán Patrik Poulíček (64,21 %) a liberecký Tomáš Filippi (63,87 %).

Bída

Sparťanské přesilovky
Sparťané jich doposud dostali k dispozici 25. Zužitkovat se jim povedlo pouze tři a s 12 % využitím jsou čtvrtí nejhorší. Střelci jako Vladimír Sobotka, Roman Horák, David Tomášek nebo Erik Thorell stále čekají na první střelecký úspěch při početní výhodě.

Abdul se hledá
Jindřich Abdul zamířil v létě do Litvínova jako jedna z hlavních posil. Ještě aby ne, když si v uplynulé sezoně v dresu Motoru připsal ve 48 zápasech hned třicet bodů. Verva se však zatím trápí a bodový příspěvek od Abdula postrádá. Šestadvacetiletý útočník nemá na svém kontě ani nahrávku, za to v tabulce +/- je s mínus šesti body nejhorším z týmu a druhým nejhorším v lize.

Kubíkovi spolupráce s Plekancem zatím vázne
Adam Kubík loni po boku zkušeného Tomáše Plekance prožil fantastickou sezonu. Kladenský kapitán jasně ovládl týmové bodování a o šestnáct let mladší Kubík skončil hned za ním. Perfektní byla především jejich souhra při přesilových hrách. Letos se však zatím zdá, že už je mají soupeři přečtené. Duo Kubík-Plekanec stráví v početní výhodě stále spoustu času. V průměru je to okolo 4 minut na zápas. Ze střeleckého úspěchu se ale radovali jen v úvodním kole s Pardubicemi.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz