Třída a bída: Když střílí Tůma, čekejte gól. Zato Crowder tápe

Foto: Josef Poláček, rytirikladno.cz

Po desátém kole WSM Ligy je ve vedení v tabulce střelců kladenský David Tůma. Děkovat může neobyčejné efektivitě – úspěšnost střelby drží nad 40 procenty!

Třída

Karlovarská zeď
Filip Novotný je statisticky nejlepším brankářem WSM Ligy – chytne 95,71 procent střel a průměr inkasovaných gólů na zápas má pod 1,00!

Dostálek dře
Po příchodu do Českých Budějovic sice nedává tolik gólů, na kolik od něj byli fanoušci zvyklí v Přerově, Vlastimil Dostálek ale stejně patří k nejzábavnějším hráčům Motoru. S 26 hity je na druhém místě ve WSM Lize hned za bývalým spoluhráčem Martinem Novotným.

Berger září na buly
Přerovský útočník Jan Berger usnadňuje sobě i svým spoluhráčům práci – průměrně vyhraje 65 % vhazování. Nikdo jiný nemá ve WSM Lize vyšší úspěšnost na buly.

Takhle pálí Tůma! 
Když David Tůma vystřelí na branku, kladenští fanoušci můžou pomalu zdvihat ruce nad hlavu – Tůmova úspěšnost střelby je totiž 42 procent. I proto je s osmi brankami nejlepším kanonýrem soutěže.

Spolehlivost sama 
Litoměřický čahoun Ondřej Smetana patří k nejužitečnějším obráncům při rovnovážném počtu hráčů. Ve hře 5 na 5 byl u deseti vstřelených a jen u dvou obdržených gólů. 

Bída

Bez gólů se nevyhrává
Slavia letos více prohrává než vyhrává. Může za to mizerná produktivita – v deseti zápasech skórovala jen 22x. Hůř je na tom pouze Kadaň. 

Havlín za katrem
Benátecký zadák Tomáš Havlín patří k nejobětavějším hokejistům WSM Ligy, například v počtu zblokovaných střel (20) je nejlepším v soutěži a dobře si vede i ve statistice +/- (+3). I proto už ho letos povolali Bílí Tygři. Je však minimálně jedna věc, na které by měl zapracovat: za devět zápasů se hned dvanáctkrát nechal vyloučit na dvě minuty. Právě nedisciplinovanost trápí celý tým Benátek.

Tápající Crowder
Kanadský útočník přicházel do Českých Budějovic s velkou pompou a počítalo se s ním do první formace k Václavu Nedorostovi. Timothy Crowder se ale hledá, po deseti kolech má pouze dva body (1+1) a v úspěšnosti střelby je na mizivých třech procentech. Nevyčnívá ani v jiných statistikách.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz