Třída a bída: Gulaš vládne roku 2019. Kdo připravuje střely ze slotu?

Foto: Roman Turovský, hcskoda.cz

Gólmani na trestné, zblokované střely a dvorní nahrávači. To a mnohem více najdete v dnešní Třídě a bídě. Tak pojďme na to!

Třída

Do nového roku správnou nohou
Kdo získal v roce 2019 nejvíc bodů? Ve vedení je plzeňský Milan Gulaš (9+10), kterého na dalších místech doplňují Peter Mueller (8+7), další Plzeňák Jan Kovář (3+12) a třinecký útočník Martin Růžička (8+7).

Au, ta bolela
Vystavit své tělo puku, na to už člověk musí mít koule. A tihle borci je bezpochyby mají. V počtu zblokovaných soupeřových střel vede nepřekvapivě Jan Výtisk (7,74 za 60 minut), na druhém místě je dnes už exlitvínovský Jakub Suchánek (6,92) a třetí je Michal Gulaši (6,46).

Dvorní nahrávači
V dnešním díle se podíváme i na novou statistiku – přihrávky na střelecké pokusy ze slotu. Jinými slovy si posvítíme na ty hráče, kteří připravují dobré pozice pro své spoluhráče. Mezi hokejisty s 200 a více odehranými minutami vede Jan Kovář (6,62 přihrávek do slotu za 60 minut), druhý je Petr Holík (6,01), vedoucí dvojici pak doplňuje Marek Kvapil (5,65).

Foto: Milan Podpera, hcskoda.cz

Bída

Gólmane, na trestnou!
I brankáři můžou být – jako kterýkoliv jiný hráč – vyloučeni, i když na trestné lavici je poté nahradí některý z jejich spoluhráčů. Kdo patří v extralize mezi nejtrestanější brankáře? Vede vítkovický Patrik Bartošák (14 trestných minut), následovaný pardubickým Ondřejem Kacetlem (12) a karlovarským Filipem Novotným (8).

Střelecká smůla
Od 1. ledna uplynulo už více než pět týdnů. Komu se nedaří proměňovat své střely a nepřeje mu štěstěna? Velký pád zaznamenali hokejisté Karlových Varů. Od začátku sezony do Silvestra měli vysokou 10,37% úspěšnost střelby při hře 5 na 5 (první místo). Od té doby ale proměňují pouhých 5,64 % střel, což je druhá nejhorší hodnota. O dvě procenta se zhoršili rovněž v Pardubicích (4,43 % oproti 6,71 %, poslední místo). Trojici posledních pak doplňuje Olomouc, která zůstala v podstatě na svém (6,27 % oproti 6,5 %, 12. místo).

Foto: Roman Turovský, hokejkv.cz

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz