Tři Češi rozvázali smlouvy v KHL. Posílí všichni Dynamo?

Foto: Jan Beneš, Český hokej

Útočníci Lukáš Sedlák (na snímku), Tomáš Hyka a brankář Roman Will oficiálně rozvázali smlouvy v Čeljabinsku. Všichni tři by mohli posílit ambiciózní Pardubice.

V posledních hodinách o tom diskutují také fanoušci extraligového klubu. Dokonce se spekuluje také o příchodu Lukáše Radila (naposledy Dinamo Riga).

Pokud by se to povedlo, bylo by to další ozdobení celé soutěže.

Však Sedlák v Čeljabinsku zářil, dokonce vyhrál týmové bodování s 43 body. V play off přidal dalších šest kanadských bodů.

Také Hyka si nevedl vůbec špatně. V základní části vstřelil 11 branek a na dalších 24 přihrál. Oba si dokonce říkali o účast na mistrovství světa, ale nakonec se museli omluvit kvůli zdravotním potížím. Do začátku MS by se nestihli dát zdravotně dohromady.

Foto: Aleš Krecl, Český hokej

V Čeljabinsku působili ale tři Češi, tím třetím byl brankář Will. Ten byl jedničkou po celou sezonu, v play off nevynechal jediný zápas. V KHL má za sebou druhou sezonu, další ale (zatím) nepřidá.

Sedlák, Hyka i Will rozvázali své kontrakty v KHL stejně jako většina zahraničních hráčů.

„Společně s českými hokejisty jsme se rozhodli, že příští sezonu v KHL vynechají. Klub jejich pozici chápe. Chci jim poděkovat za vše, co pro Traktor udělali, a popřát jim hodně štěstí,“ řekl generální ředitel klubu Ivan Savin.

„Klub jejich pozici chápe. Chci jim poděkovat za vše, co pro Traktor udělali."

Will měl smlouvu dokonce na další dvě sezony, čeští útočníci na jeden rok. „Jestli budou chybět jen jeden rok? Hodně bude záležet na aktuální situaci ve světě. Víme, že všichni se v Čeljabinsku cítili dobře a doufáme, že to může v budoucnu hrát v náš prospěch,“ dodal pro klubový web Savin.

Všichni tři ale mají zůstat pospolu.

Přesunou se do Čech, další ročník by měli hrát za extraligové Pardubice, které mají obrovské ambice. Dá se očekávat, že i další hráči z KHL se vrátí do extraligy nebo jiné zahraniční ligy.

Hrát v zemi, kde místní prezident rozpoutal agresivní invazi na Ukrajinu, nedává smysl...

Foto: hctraktor.org

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz