Trestné střílení, dvě tyče, nakonec nula. Ale ještě není konec, ví Štěpánek

Foto: hcocelari.cz

10. září 2020, 10:28

Daniel Ježek

Do finále Generali Česká Cupu vstoupili lépe třinečtí Oceláři. Hráči s drakem na prsou ve své Werk Areně přivítali pardubické Dynamo, do odvety si vypracovali tříbrankový náskok. Velkou oporou posledních extraligových mistrů v prvním měření sil byl brankář Jakub Štěpánek, který se zaskvěl čistým kontem.

Zákroků přitom třinecký gólman mnoho neměl, o to ale byly složitější. Oceláři svého soka přehráli, přestříleli, Štěpánek ale v zápase musel likvidovat trestné střílení, dvakrát mu navíc pomohla tyč. Úvodní měření sil nabídlo zajímavý hokej, v poločase jsou zatím spokojenější Slezané, kteří vedou 3:0.

Gratulace k vychytané nule, jaký to byl duel?
Byl to těžký zápas, protože jsem neměl moc zákroků. Bylo to proto hodně těžké na soustředění, celé utkání jsem nad tím musel přemýšlet. Oni pak měli nějaké šance, pár brejků. Bylo to takové zajímavé. Nakonec jsme to zvládli, jsem rád, že se povedlo dát i nějaké branky. Do odvety máme slušný náskok, ale ještě určitě není konec.

V první třetině jste zlikvidoval trestné střílení Mandáta, znáte ho z Pardubic?
Mandyho znám, ale nemůžu říct, že bych věděl, co vlastně bude dělat. Myslím, že to chtěl dát mezi nohy, ale vystřelil trochu výš a šlo mi to do betonu. Dobře pro nás, za ten chycený nájezd jsem rád. Místo mezi betony jsem si nijak extra nehlídal, on totiž umí i jiné věci. O to to bylo pro mě horší, protože vím, co by plus minus mohl dělat. Zbytečně jsem nad tím přemýšlel, tentokrát to ale dobře dopadlo.

Je pro gólmana znalost exekutora trestného střílení výhoda?
Je to výhoda i nevýhoda. Někdy je lepší do toho jít s čistou hlavou než očekávat nějaké zakončení. Hráč potom může totiž udělat úplně něco jiného. O to jsou ty nájezdy složitější.

Dvakrát za vámi zvonila tyč.
Štěstí potřebuje každý gólman. U první tyčky jsem dobře vyjel, tam jsem s tím nemohl nic víc dělat. Pálil Zacharčuk, ten má ránu jako z děla. Tam jsem akorát vyjel, klekl a snažil se zabrat co nejvíce místa. U druhé se puk z chumlu odrazil před branku, tam štěstí pomohlo. Když nad tím ale tak přemýšlím, tak za kariéru jsem dostal tolik smolných gólů, teďkom mi to pomohlo.

Minulý rok jste v Pardubicích působil, měl jste zvýšenou motivaci?
Zvýšenou motivaci jsem neměl. Hodně kluků znám, ale větší motivace nebyla. V kabině jsem s nikým neměl problém, s klukama mám dobré vztahy. Nijak jsem nad tím ani nepřemýšlel.

Je výsledek 3:0 nadějný do odvety?
Jistou naději dává, ale určitě to nebude nic jednoduchého. Musíme se pořádně připravit. Pardubice dobře bruslí, doma myslím budou ještě živější. Očekávám hodně složité utkání.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz