Trenérská výzva? Selhala technika. To jsem nezažil, říká Kundrátek

Foto: Kateřina Macečková, hokejkv.cz

Svůj první zápas v této sezoně Tipsport extraligy mají za sebou třinečtí Oceláři. Svěřenci Václava Varadi na úvod cestovali přes celou republiku až do Karlových Varů, odkud si odvezli plný počet bodů.

Dlouhé čekání. Oceláři měli nastoupit už v pátek proti brněnské Kometě, tu ale ze hry vyřadila přítomnost koronaviru v týmu. Ke své letošní premiéře tak Třinec vyrazil až v rámci druhého kola do KV Areny.

„Hrozně moc jsme se těšili. Dřeli jsme na to celé léto, odmakali jsme a vyhráli skvělý turnaj. Těšili jsme se moc na první zápas, který moc nevyšel, protože byl odložen. Ale přijeli jsme vyhrát do Varů, což se nám povedlo,“ líčí spokojeně obránce Tomáš Kundrátek.

Byl to doopravdy ostrý start pro hráče s drakem na hrudi. Energetici totiž hned v úvodním střídání zavřeli svého soupeře v útočném pásmu a formace Lauko–Kaše–Flek si dokázala vytvořit několik gólových příležitostí.

Oceláři tento tlak přečkali, což bylo ve finále velmi důležité. „Měli dobré první střídání. Myslím, že celkově hráli dobře, prostě tu jejich hru. Bylo skvělé, že jsme to první střídání přežili a vzpamatovali jsme se,“ ví reprezentační zadák.

„Dřeli jsme na to celé léto, odmakali jsme a vyhráli skvělý turnaj."

Podtitulek kuriózní si vysloužila druhá branka hostí. Kvůli možnému nedovolenému bránění brankáři si Pešoutův štáb vyžádal trenérskou výzvu, jenže Energii netradičně zradilo domácí prostředí. V KV Areně byl problém s videotechnikou, a tak nemohli rozhodčí zákrok přezkoumat.

„To jsem ještě nezažil. Byla to taková kuriozita. Samozřejmě bych chtěl vidět rozhodčí, aby ho uznali, ale jsem za to rád,“ usmívá se Kundrátek, který byl právě uveden jako autor druhé třinecké trefy.

Nakonec slavili Oceláři vítězství 5:2. Spokojení mohli být jak s výsledkem, tak s herním projevem. „Spokojenost panuje. Kuba Štěpánek chytal skvěle, hodně nás podržel. Na některé věci se určitě podíváme ještě jednou a připravíme se na další zápas,“ povídá Kundrátek.

On sám prožil parádní zápas. Kromě zmíněného gólu zapsal třicetiletý přerovský rodák také asistenci a byl vyhlášen nejlepším hostujícím hráčem utkání. „Určitě je to příjemné hned na začátek sezony, ale připravuji se zápas od zápasu. Doufám, že to tak bude pokračovat,“ přeje si reprezentant.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz