<

Třaskavý přesun v Chance lize! Vsetín získal Žukova, hlásí i další posily

Foto: Nela Dittrichová, hcdukla.cz

1. května 2022, 0:19

Ondřej Mach

Prvoligový Vsetín ulovil velké jméno do brankoviště, z Jihlavy přetáhl gólmana Maxima Žukova. Po začátku přestupního období ohlásil na svém webu také další čtyři nové tváře.

Ještě pár týdnů zpátky ve finálové sérii play off stál na druhé straně barikády. Teď zamíří do kabiny svého tehdejšího soupeře jako zřejmě největší posila.

Žukov opouští Vysočinu po dvou letech, během nichž si v tuzemských vodách vybudoval skvělou pověst a dokonce krátce nakoukl do extraligy.

„Bylo to náročné, dlouho jsme jednali a rokovali, ale podařilo se.“

Letošní základní část v jihlavském dresu mu sice tolik nevyšla, formu ovšem skvěle načasoval na vyřazovací boje. A měl klíčový podíl na tom, že Dukla v baráži trápila Kladno.

„Bylo to náročné, dlouho jsme jednali a rokovali, ale podařilo se. Jsme za to velmi rádi a myslíme si, že Max má svoji kvalitu, kterou už druhým rokem potvrzoval v Chance lize,“ říká vsetínský trenér Roman Stantien.

Brankář, jehož práva vlastní organizace Toronto Maple Leafs, mezi třemi tyčemi Valachů nahradí odcházejícího mladíka Jakuba Málka.

S Jihlavou je spojený také útočník Peter Lichanec. Rodák ze slovenské Prievidzy na Vysočině působil od roku 2019 a v průběhu uplynulého ročníku si řekl o laso z extraligové Olomouce. 

„Peter je bojovník se železným srdcem, týmový hráč. Zároveň je výborný v defenzivě, v osobních soubojích. Ideální hráč použitelný jak na centru, tak na křídle,“ těší Stantiena. 

Předtím nastupoval zejména v domácích soutěžích, kde vystřídal několik klubů. Disponuje však také zkušenostmi z Kazachstánu nebo Maďarska. 

„Peter je bojovník se železným srdcem, týmový hráč.“

Vysokou produktivitu si na Lapači zřejmě slibují od Romana Přikryla. Kreativní centr za sebou má bodově nejvydařenější sezonu, v první lize už ale patří mezi osvědčená jména. 

Produkt plzeňského hokeje později hrál za Kladno, České Budějovice nebo Litoměřice. „Má vynikající finální přihrávku, je výborný bruslař, výborný do týmu,“ líčí kouč Valachů.

V další progres doufá Štěpán Bláha, který letos zaujal svými výkony za Ústí nad Labem. Dohromady během 48 utkání nasbíral solidních 27 bodů (10+17). 

„Je to dobře stavěný kluk, který má zároveň dobré bruslení. Štěpána vidíme na rozmezí třetí a čtvrté lajny, ale věříme, že je schopen se posunout i výš. Má potenciál, který bychom chtěli zužitkovat,“ popisuje Stantien.

„Štěpána vidíme na rozmezí třetí a čtvrté lajny.“

Podobně pak šéf střídačky zelenožlutých vidí pozici Jana Štefky. „Předpokládáme u něj progres. Je to kluk, který má předpoklady, prosazoval se i proti nám v uplynulém play off,“ připomíná.

Pětadvacetiletý forvard se po pěti letech v zámoří upsal Přerovu, následně se rok otrkával v Prostějově. Udělá další posun na Vsetíně?

Foto: Daniel Klement, hc-olomouc.cz

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz