TOP 5 posil Třebíče: návraty odchovanců a přísun zkušeností

Horácká Slavia si loni, třetím místem po základní části, nastavila laťku hodně vysoko. Kdo má pomoct udržet Třebíč na špičce tabulky? Mimo jiné zkušení útočníci Miroslav Holec s Martinem Dočekalem.

Antonín Bořuta (O, 33 let)

Minulá sezona: Sheffield, EIHL (18 zápasů, 1+4)

Horácká Slavia doufá v další progres Davida Turečka, Michala Furcha či Daniela Poizla, kteří loni příjemně překvapili a přispěli k tomu, že Třebíč měla nejlepší defenzivu v lize, zkušenosti jsou ale pochopitelně také potřeba. A Bořuta je pro HST zárukou kvality. V mezinárodní EBEL pravidelně sbíral okolo dvaceti bodů za základní část, na podobné mety se dostával také v Chance lize při působení v Havířově. 

Miroslav Holec (Ú, 34 let)

Minulá sezona: České Budějovice (58 zápasů, 5+8)

Holec se vrací do známého prostředí, kde působil už v letech 2013 až 2015. Tehdy Horácké Slavii pomáhal jen v rámci střídavých startů, teď v ní stráví celou sezonu. Holec je na prvoligové poměry hvězdou, má potenciál nasbírat kolem čtyřiceti bodů za základní část. Navíc je to pracovitý útočník, co je skvělý i směrem dozadu. I když je mu už 34 let, do hry pořád vnáší drajv a živelnost.

Martin Dočekal (Ú, 31 let)

Minulá sezona: Kometa Brno (38 zápasů, 1+0)

Dominantní typ hokejisty, který těží ze skvělého krytí kotouče. Je s podivem, že v extralize loni získal jediný bod za 38 zápasů, o patro níž si totiž na ledě dělal, co chtěl. Urostlý forvard se do rodné Třebíče natrvalo vrací po deseti letech. Mezitím získal s Kometou dva tituly.

Matěj Novák (Ú, 23 let)

Minulá sezona: Přerov (34 zápasů, 3+5)

Čekalo se, že v Přerově udělá, podobně jako se to v minulosti povedlo mnoha jiným mladým hráčům, výkonnostní progres a třeba si řekne o smlouvu v extralize. Místo toho Novák zažil asi nejhorší sezonu v kariéře... Doma v Třebíči doufá v restart a v návrat do formy, kterou měl v covidem poznamenané sezoně 2020/2021. Tehdy dal za Prostějov deset gólů ve 33 zápasech a pro soupeře byl hodně nepříjemný svým elánem, důrazem a dobrým pohybem.

Vojtěch Šilhavý (Ú, 27 let)

Minulá sezona: Šumperk (36 zápasů, 10+4)

V Šumperku se loni potýkal s vážnými zdravotními problémy, hrozil mu i předčasný konec kariéry, dokázal se však uzdravit a při záchraně Draků sehrál hodně důležitou roli. Nejenže patřil k nejlepším útočníkům na oslabení v Chance lize, pomohl navíc hned deseti góly. Není divu, že si v Šumperku pracovitého forvarda hodně cenili. Zamilují si defenzivního dříče i v Třebíči? 

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz