Top 5 návratů do mateřských klubů

Foto: hcpce.cz

18. září 2014, 20:39

hokej.cz

Na startu ročníku uvítali fanoušci v některých městech hokejisty, kteří se rozhodli pro návrat domů. Nejvíce si libovali Zlínští, kteří mají v pětičlenném žebříčku hned dva zástupce.

5. Roman Vlach (Zlín)

Zlín, rok 2012: Roman Vlach zakončil se ševci svůj pátý ročník mezi profesionály, přičemž byl znovu pod dohledem svého otce, trenéra Rostislava Vlacha. „Chci se hokejově osamostatnit,“ hlásal tehdy 22letý forvard. Nejdřív vyrazil do Liberce, načež zamířil do Karlových Varů, kde loni prožil zlomový rok kariéry. Nasbíral tolik bodů (32) co za předchozí tři sezony dohromady.

Hokejové osamostatnění ho však něco stálo: přišel o dvě extraligová finále a loňský titul. Teď by měl 25letý Vlach nahradit Honejska, který odešel do Finska, a po boku otce bojovat o svůj první velký týmový úspěch.

4. Rostislav Olesz (Vítkovice)

Rostislav Olesz posílí mateřské Vítkovice.“ Ta zpráva potěšila ostravské příznivce těsně před startem extraligy. Jenže radost může znenadání vystřídat zármutek. Bronzový medailista z Turína má totiž smlouvu zápas od zápasu, neboť stále vyhlíží nabídku ze zámoří.

Tam loni skončil, když se z hlavního mužstva New Jersey dostal přes farmu až do švýcarského Bernu. Dres evropského klubu tehdy oblékl po devíti letech. Teď se přestrojil do vítkovických barev. Zůstanou mu až do konce sezony?

3. Tomáš Vlasák (Slavia)

Když v Plzni zakončil loňský ročník, uvažoval i o konci kariéry. Nakonec se však rozhodl, že si život obohatí ještě o jeden velký návrat: upsal se Slavii. Právě tady vstoupil do profesionálního hokeje, v němž si vydobyl řadu úspěchů. Týmových i individuálních. Domácích i zahraničních. Klubových i reprezentačních.

Přijde ještě nějaký? Ve Slavii to bude z velké části záviset právě na Vlasákovi, jenž v průběhu ročníku oslaví 40. narozeniny.

2. Tomáš Žižka (Zlín)

V loňském finále extraligy se v něm mísily zvláštní pocity, v barvách Komety totiž naskočil proti mateřskému Zlínu. Jako asistent kapitána tehdy třikrát bodoval, ale bylo to málo. Ševci pozvedli titul nad hlavu už po pěti zápasech.

V letošní honbě za obhajobou však Zlínští počítají i se Žižkou. Ten se jako jeden z nejlepších beků soutěže vrací na místo, odkud před 14 lety zamířil za oceán. Podaří se mu nahradit Zámorského a nasměruje Zlín k obhajobě?

1. Petr Čáslava (Pardubice)

„Kde je Čáslava?“ Otázka mnohých fanoušků při pohledu na nominaci Česka do Soči. Urostlý bek si vybudoval jméno: sedmkrát v řadě okusil světový šampionát a prosadil se v nabité Kontinentální lize. Loni byl dokonce kapitánem Čerepovce.

Nyní ho stejná úloha čeká v Pardubicích. Na jediném místě, kde hrál extraligu, má v 35 letech řídit obranu, mentorovat mladší spoluhráče a… snad i ukončit neslavné období klubu, který se od zisku titulu před dvěma lety nedostal dál než do čtvrtfinále.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz