TOP 5 hvězd USA: pětky draftu i maličký střelec

Foto: iihf.com

Češi se ve svém třetím zápase na turnaji, od 20:00, pokusí zaskočit Američany. Ale... Bude to hodně těžké: je to zřejmé už jen z výčtu pěti největších hvězd soupeře.

Cam York (O, 19 let)

Vždy patřil k nejlepším hráčům svého ročníku – ostatně na MS do 18 let byl dvakrát za sebou zvolen do All-Star týmu. Čtrnáctka draftu 2019 (Philadelphia) povede Američany z pozice kapitána. V prvních dvou zápasech turnaje se blýskl třemi body.

Letošní sezona: Univ. of Michigan (NCAA), 8 zápasů, 2+3

Jake Sanderson (O, 18 let)

V obrovské konkurenci se na říjnovém draftu do NHL umístil už na pátém místě. Obranu na něm chce do budoucna postavit Ottawa. Sanderson je spolehlivost sama, nedělá chyby a navíc je to lídr (dělal kapitána v americké sedmnáctce i osmnáctce).

Letošní sezona: Univ. of North Dakota (NCAA), 3 zápasy, 1+2

Cole Caufield (Ú, 19 let)

Na MS do 18 let v roce 2019 společně s Jackem Hughesem dennodenně udivovali hokejový svět. Caufield tam v sedmi zápasech nastřílel čtrnáct gólů. Jenom kvůli tomu, že měří 170 centimetrů, se na následujícím draftu propadl na patnácté místo (Montréal). Caufieldovi se letos hodně dařilo v prestižní NCAA, co ukáže na MSJ? Po dvou zápasech má zatím jenom jednu asistenci. 

Letošní sezona: Univ. of Wisconsin (NCAA), 10 zápasů, 6+6

Trevor Zegras (Ú, 19 let)

Pro mnohé americké hokejisty jsou zápasy na MSJ jejich prvními soutěžními v této sezoně. A to by mohl být problém... Každopádně díky individuálním schopnostem jsou Američané považovaní za spolufavority turnaje. Jedním z lídrů je Zegras, který byl s devíti asistencemi nejlepším nahrávačem na loňském šampionátu v Ostravě a Třinci. Jen pro připomenutí: Zegras je devítkou draftu 2019 (Anaheim).

Letošní sezona: –

Alex Turcotte (Ú, 19 let)

Turcotte šel na zmíněném draftu ještě dřív než Zegras, z pátého místa na něj ukázalo Los Angeles. Krále čeká opravdu zářná budoucnost, podle mnohých zámořských novinářů mají nejtalentovanější tým v celé NHL. Naplní Turcotte vysoká očekávání? Se svými vrstevníky bral na mezinárodní scéně jednou stříbro a jednou zlato. Téhle americké generaci vždy kousek chyběl k výhře. Změní se to v Edmontonu?

Letošní sezona: –

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz