TOP 100 hráčů sezony: Pavel Pýcha (1. místo)

Foto: Michal Polák, hc-havirov.cz

Po konzultacích s desítkami lidí, kteří se pohybují kolem Chance ligy, jsme sestavili žebříček sta nejlepších hráčů sezony 2019/2020. Postupně jsme si je představili. A teď jsme u vítěze: je jím Pavel Pýcha (ČEZ Motor České Budějovice).

Co napsat, abychom se pořád neopakovali?

Zmínek o Pavlu Pýchovi už totiž letos padlo opravdu hodně. Například v souvislosti s jeho rekordem v počtu bodů (60) získaných obráncem za jednu základní část.

Nebo v souvislosti s tím, že ho manažeři vyhlásili hráčem sezony. Pýcha tak dostane Cenu Tomáše Zelenky.

Současně se stal i nejlepším obráncem Chance ligy a zařazen byl logicky i do All-Star týmu. K individuálním úspěchům navíc přidal týmový: coby kapitán dovedl České Budějovice k postupu.

„Čenda je mladý, poctivý hráč. Má obrovský potenciál," myslí si Václav Prospal. „Už jenom to, že nosí céčko v takhle raném věku, asi ukazuje, co o něm my trenéři a mančaft cítíme. Jako o hráči a jako o člověku. To je strašně důležité."

„Ofenzivní potenciál u něj byl vždycky. To že je šikovný a má herní myšlení, to se vědělo. Je to poctivý kluk, kterému záleží na tom, jak jeho tým a on sám hraje," dodal Prospal.

„Naše největší devíza byla ve vyrovnanosti kádru," popisuje Pýcha sílu Motoru, který si hrál tak trochu vlastní soutěž. „Měli jsme prakticky pět silných útoků, což dělalo hodně. Každý zápas mohla rozhodnout jiná lajna. Pak je to taky hodně o tréninku, trénovali jsme opravdu hodně a kvalitně. Myslím si, že to v těch zápasech bylo vidět.“ 

„Hodně se na to těším, extraligu jsem ještě nehrál. Myslím si, že půjde o úplně jinou úroveň. Zápasy jsou tam asi taktičtější. Když se dívám na televizi, tak je vidět, že ty týmy jsou opravdu dobře organizované. Půjde proto o velký skok. My se musíme dobře připravit a chytit začátek. Pak se uvidí,“ dodal teprve 24letý bek.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz