To je pohádka! Útočník Abdul podepsal v KHL

Foto: hcslovan.sk

Jindřich Abdul prožívá pozoruhodnou kariéru. Patřil k největším českým hokejovým talentům. Pak mu vážné zranění oka kariéru málem ukončilo. On se ale nevzdal a postupnými krůčky se dokázal vrátit na nejvyšší hokejovou úroveň. Po životní sezoně ve Slovanu Bratislava ho teď čeká životní šance. Vsetínský rodák míří do KHL.

Jindřich Abdul prožil ve Slovanu Bratislava životní sezonu. Opanoval kanadské bodování slovenské nejvyšší soutěže a byl jedním z hlavních strůjců podařeného návratu Slovanu Bratislava z KHL. Během 53 utkání nastřádal 62 kanadských bodů. Rázem se tak stal zářivou hvězdou tamější extraligy. Toho si všimli také manažeři ostatních evropských soutěží.

Teď Abdulovi přiletělo vskutku exkluzivní laso, a to dokonce z ruské KHL. Právě tam tak povedou další kroky vsetínského odchovance. Kreativní forvard to potvrdil přímo hokej.cz

„Není obvyklé, aby se člověk dostal ze slovenské exytraligy přímo do KHL. Moc se na to těším."

„Já už mám o své budoucnosti dá se říct jasno. Ještě to není oficiální, ale smlouva už je podepsaná. Dostal jsem nabídku, která se neodmítá. Mám na mysli ruskou KHL. Jednalo se tam asi se třemi zájemci, přičemž jeden z nich rovnou poslal smlouvu, takže nebylo co řešit. Není to obvyklé, aby se někdo dostal ze slovenské extraligy přímo do KHL, takže si toho moc vážím. Zároveň se hodně těším, bude to výzva,“ líčí Abdul exkluzivně pro hokej.cz.

Jméno nového klubu zatím specifikovat nechce. Tak či tak se jedná o velmi zajímavý přesun a další dílek v neobyčejné kariéře čtyřiadvacetiletého hokejisty.

Abdul byl často porovnáván s Davidem Pastrňákem, pak ale jeho rozlet přibrzdilo vážné zranění oka. Kvůli němu hrozilo, že bude muset profesionální kariéru ukončit. Rtuťovitý bojovník se ale nevzdal a k nejrychlejšímu kolektivnímu sportu se dokázal vrátit.

Po životní sezoně ve Slovanu přichází odměna v podobě životní šance.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz