To byly nervy! Předkolo nakonec urvala Plzeň, Hradec má čtyřku

Foto: Milan Podpera, hcskoda.cz

3. března 2017, 20:47

Martin Voltr

Základní část Tipsport extraligy uzavřelo dost možná nejdramatičtější kolo novodobé historie! Boj o předkolo nakonec ovládla Plzeň, která vyhrála na Spartě po nájezdech a posunula se až na deváté místo před Mladou Boleslav. Čtvrtou příčku získal hradecký Mountfield díky vítězství v Chomutově a zaváhání Litvínova, vítěz Prezidentského poháru z Liberce napsal úspěšnou tečku proti Mladé Boleslavi. To hlavní ale teprve začne – už v pondělí!

Tygři převzali pohár a poradili si s Boleslaví

Jediný brankově jednoznačný duel 52. kola se odehrál na půdě už jistého vítěze základní části. Liberec převzal před vyprodanou bitvou s Mladou Boleslaví Prezidentský pohár a pak si došel pro své 33. letošní vítězství. Skóre otevřel Jánošík, ve prospěch domácích pak zápas zřejmě zlomila 29. minuta a krásný gól Jelínka v oslabení. Když se ve třetí třetině trefili i Lakatoš s Bližňákem, vypadalo to na čisté konto pro Jána Lašáka, ale to libereckému brankáři zmařil Žejdl. Bruslaři tak nezabojovali o možnost přeskočit osmé Vítkovice.

Filip Pešán (trenér Liberce): „Narazili jsme na soupeře, který hrozil z brejků, jak je jeho dobrým zvykem. Několikrát nám nepříjemně zatápěl. Výborně nás v zápase podržel Ján Lašák. Myslím si ale, že po většinu utkání jsme byli silnější na kotouči a dělali jsme Mladé Boleslavi problémy v jejím obranném pásmu. Jsem rád, že hráči, kteří toho letos moc neodehráli a zasáhli dnes do sestavy, ukázali, že můžou být platní i v závěru sezony a že můžou nahradit případné ztráty v našem kádru.“

Boris Žabka (asistent trenéra Mladé Boleslavi): „Myslím, že dnes rozhodla ochota dodržovat týmovou taktiku. Myslím, že byla podobná. Bohužel jsme po prohře spadli na desáté místo. Po těžkých zápasech se nám podařilo uhrát předkolo, kvůli tomu asi došlo k lehkému polevení v hlavách hráčů, což se projevilo v dnešním utkání. Musíme se z toho vzpamatovat a připravit se na předkolo.“

BÍLÍ TYGŘI LIBEREC – BK MLADÁ BOLESLAV 4:1 (1:0, 2:0, 1:1)

Branky a nahrávky: 10. Jánošík (L. Krenželok), 29. P. Jelínek (Bartovič), 37. Lakatoš (Bulíř, Radivojevič), 54. Bližňák (Vantuch) – 57. Žejdl (Klepiš, Bernad).
Rozhodčí: Hribik, Pražák – Jelínek, Pešek.
Vyloučení: 2:2.
Bez využití.
V oslabení: 0:1.
Střely na branku: 27:29.
Diváci: 7 500 (vyprodáno).
Nejlepší hráči: Petr Jelínek – Radan Lenc.
Bílí Tygři Liberec: Lašák – Pyrochta, Derner, Havlín, Jánošík, Plutnar, Kolmann – Bartovič, P. Jelínek, L. Krenželok – Lakatoš, Bulíř, Radivojevič – Valský, Plodek, Svačina – J. Stránský, Bližňák, Vantuch – Ordoš. Trenéři: Pešán a Mlejnek.
BK Mladá Boleslav: Halász – Hanzlík, Kurka, Bernad, Štich, Holub, T. Voráček – Hyka, Musil, Lenc – Orsava, Klepiš, Žejdl – Látal, Urban, Pacovský – Pabiška, Vampola, Jonák. Trenéři: Výborný, Žabka a Vidner.

Hradec zdolal Piráty a končí čtvrtý

Jedná výhra z posledních čtyř zápasů poslala Mountfield na páté místo a pokud chtěl play off začínat doma, musel získat o dva body víc než Litvínov v Pardubicích. Zásadní část tohoto úkolu zvládl: V Chomutově dal po gólu v každé třetině a vyhrál 3:1. Oba týmy hrály značně oslabené, Hradec se díky Šimánkovi s Kukumbergem trefil dvakrát kolem první přestávky. Za domácí pouze snižoval Kudělka, uklidnění Východočechům zajistil ve 45. minutě z brejku Richard Jarůšek.

Vladimír Růžička (trenér Chomutova): „Hradec Králové zaslouženě vyhrál, hlídal si průběh a hrál, co potřeboval. Dostali příležitost hráči, kteří v sezoně moc nehráli, a vůbec nezklamali. Děkuji hráčům za perfektní výkony v celé základní části, v pondělí to začne a jdeme na Mladou Boleslav.“

Pavel Hynek (asistent trenéra Hradce Králové): „Děkuji hráčům za výkon a za vítězství. Jeden z cílů byl, abychom se dostali do šestky, což jsme splnili. Za to patří hráčům další dík. Shodou okolností a trochu se štěstím jsme se vrátili na čtvrtou pozici, takže budeme začínat doma, a o to víc jsme rádi.“

PIRÁTI CHOMUTOV – MOUNTFIELD HK 1:3 (0:1, 1:1, 0:1)

Branky a nahrávky: 37. Kudělka (Račuk) – 20. Šimánek (T. Knotek, Džerinš), 23. Kukumberg (Picard, Jarůšek), 45. Jarůšek (Dietz).
Rozhodčí: Lacina, Pavlovič – Komárek, Ondráček.
Vyloučení: 6:5.
Využití: 0:1.
Střely na branku: 36:31.
Diváci: 3 623.
Nejlepší hráči: Tomáš Kudělka – Richard Jarůšek.
Piráti Chomutov: Král – Valach, Dlapa, L. Chalupa, Kudělka, R. Černý, Skinner, Buchtela, Tejnor – Koblasa, Kämpf, Poletín – Račuk, Skokan, Hlava – Kaše, Raška, Lauko – Šťovíček, Hejcman, Chrpa. Trenéři: Růžička, Martínek a Šťastný.
Mountfield HK: Kacetl – Čáp, Vydarený, Gregorc, Dietz, Štajnoch, Newton, Pavlas – T. Knotek, Džerinš, Šimánek – Köhler, Kukumberg, R. Pavlík – Jarůšek, Dragoun, Picard – J. Dvořák, Nedvídek, Kopta. Trenéři: Sýkora, Hynek a Martinec.

Skvělý návrat Litvínova na čtyřku nestačil

Bez ohledu na výsledek Hradce hokejisté Litvínova věděli, že k pojistce čtvrté příčky jim stačí jakékoli vítězství na ledě druhého východočeského týmu. Jenže Pardubice, které už měly jistou účast v baráži, se po osmi porážkách vzepjaly. Do 12. minuty se trefili oba Sýkorové v jejich týmu, po dvou třetinách Dynamo vedlo 3:1. Verva se však nevzdala – Jurčík snížil a pouhé čtyři desetiny před koncem srovnal Trávníček! Hosté tak ještě žili, až po 97 sekundách prodloužení se znovu trefil Ján Sýkora a naděje soupeře ukončil. Litvínov se ve čtvrtfinále utká právě s Mountfieldem, ale začne venku

Otakar Janecký (asistent trenéra Pardubic): „Musím říct, že se nám osvědčil tah s nasazením Jaroslava Hübla. Chytil na začátku dvě šance, kdy jsme zaspali, to nám hodně pomohlo i psychicky. Celý zápas jsme odehráli tak jako už dlouho ne. Musím kluky pochválit, protože hráli výborně. Jen mně ve druhé a třetí třetině chvílemi přišlo, že hrajeme v Litvínově, ale konec byl pro nás šťastný, takže jsme rádi za ty dva body.“

Radim Rulík (trenér Litvínova): „Nezačali jsme úplně špatně, měli jsme dva samostatné nájezdy, ale bohužel jsme je neproměnili a pak inkasovali, což ovlivnilo celou první třetinu. Celkově náš výkon nebyl optimální, ale ve třetí třetině jsme se dokázali vrátit do zápasu, v poslední chvíli jsme vyrovnali a byli pořád ve hře o čtvrté místo. V prodloužení jsme měli situaci, kdy jsme mohli rozhodnout, ale nerozhodli jsme a z protiútoku inkasovali. Venku jsme předvedli i lepší výkony, dnešní zápas jsme nezvládli.“

HC DYNAMO PARDUBICE – HC VERVA LITVÍNOV 4:3 po prodloužení (2:0, 1:1, 0:2 – 1:0)

Branky a nahrávky: 5. P. Sýkora (Trončinský, Beran), 12. J. Sýkora (Ovčačík), 40. Tomášek (Schaus), 62. J. Sýkora (Schaus, Nahodil) – 30. Černý (Kubát, M. Hanzl), 48. Jurčík (M. Hanzl), 60. Trávníček (J. Černý, M. Hanzl).
Rozhodčí: Pešina, Svoboda – Brejcha, Suchánek.
Vyloučení: 7:3.
Využití: 1:2.
Střely na branku: 38:30.
Diváci: 5 221.
Nejlepší hráči: Ján Sýkora – Karel Kubát.
HC Dynamo Pardubice: J. Hübl – Trončinský, Chaloupka, Schaus, Ovčačík, Nedbal, Ščotka – P. Sýkora, Špirko, Beran – J. Sýkora, Tomášek, Hubáček – Bárta, Nahodil, Starý – M. Kaut, T. Kaut, Poulíček. Trenéři: Holaň, Marek a Janecký.
HC VERVA Litvínov: Petrásek – Gula, F. Pavlík, Sörvik, Frolo, Z. Sklenička, Kubát, Kokeš – Martynek, V. Hübl, Lukeš – Jurčík, M. Hanzl, J. Černý – M. Hořava, Gerhát, Trávníček – Válek, K. Reichel, J. Doležal. Trenéři: Rulík, Stránský a Šlégr.

Oceláři obrátili derby s Vítkovicemi

Další velké drama posledního kola přineslo ocelářské derby. Třinec už hrál jen o sebevědomí, zato Vítkovice chtěly uhájit osmou příčku a začínat předkolo doma. Na ledě Ocelářů začaly asi nejlépe, jak mohly – už v osmé minutě vedly po gólu Květoně a první extraligové trefě Kurovského 2:0. První část nabídla i bitku Janka s Hudečkem, to hlavní ale přišlo až po přestávce, domácí totiž za deset minut srovnali. Druhá polovina základní hrací doby už gól nepřinesla, ale prodloužení ukončil 38 sekund před jeho koncem Martin Růžička a dva body zůstaly v Třinci.

René Mucha (asistent trenéra Třince): „První třetina nebyla v našem podání vůbec dobrá, dvakrát jsme inkasovali a v první přestávce jsme si k tomu museli něco říct. Všichni jsme cítili, že to není výkon, kterým bychom se chtěli prezentovat. Od druhé části jsme zlepšili pohyb, vynutili jsme si přesilovky, je škoda, že se nám nepovedlo víc gólů. Svou sílu jsme ukázali v prodloužení, kdy jsme byli jasně lepším týmem. Do play off jsme chtěli jít s výhrou, což se povedlo. Chci poděkovat týmu za výkony v základní části, kdy se nám povedlo kvalifikovat do Ligy mistrů, což byl jeden z našich letošních cílů.“

Jakub Petr (trenér Vítkovic): „Nechtěl bych zlehčovat význam derby, ale pro nás bylo hlavním úkolem zlepšit herní projev po posledním neúspěšném utkání proti Olomouci. Chtěli jsme se hlavně herně připravit na pondělní zápas předkola. Tento cíl byl splněn, protože jsme byli Třinci vyrovnaným soupeřem. Naše hra snese přísnější měřítka. Trochu nás mrzí časté fauly, které navíc mají místo mimo obranné pásmo. Tahle oslabení nám berou hodně sil, navíc týmy jako Třinec je umí potrestat. Dnes to byla oslava hokeje. Domácí mají obrovskou kvalitu, kterou jasně prokázali hlavně v prodloužení, kdy ukázali, že po zásluze jsou tam, kde jsou. Zápas je pro nás ale parádním odrazovým můstkem před zápasy předkola. Třinci přeji hodně štětí v play off.“

HC OCELÁŘI TŘINEC – HC VÍTKOVICE RIDERA 3:2 po prodloužení (0:2, 2:0, 0:0 – 1:0)

Branky a nahrávky: 24. Petružálek (Redenbach), 30. Netík (Krajíček, Kane), 65. Martin Růžička – 2. D. Květoň (D. Krenželok, Kolouch), 8. Kurovský (Hudeček).
Rozhodčí: Šír, Kubičík – Lederer, Gebauer.
Vyloučení: 7:10, navíc Jank – Hudeček oba 10 minut.
Využití: 1:0.
Střely na branku: 45:34.
Diváci: 5 200 (vyprodáno).
Nejlepší hráči: Tyler Redenbach – Daniel Krenželok.
HC Oceláři Třinec: Hamerlík – Roth, Linhart, Krajíček, L. Doudera, Nosek, M. Doudera, Hrabal, Jank – Petružálek, Redenbach, Jašek – Irgl, Kane, Adamský – Martin Růžička, Marosz, Netík – Hrňa, Marek Růžička, Cienciala. Trenéři: Kýhos a Mucha.
HC VÍTKOVICE RIDERA: Bartošák – Sloboda, Hrbas, Baranka, Klok, Urbanec, Výtisk, Kovář, Krenželok – Zdráhal, Roman, Olesz – Vandas, Kolouch, D. Květoň – Tomi, Balán, Szturc – Hudeček, Stastny, Kurovský. Trenéři: Petr a Trnka.

Plzeň spasil na Spartě Indrák

Vůbec nejsledovanější zápas se hrál na Spartě. Plzeň do něj šla s nejvýhodnější pozicí, k pojistce desítky jí stačil „jen“ bod, ale i s tím měla pořádně těžkou práci. Díky exsparťanovi Procházkovi sice vedla, jenže Pražané pak do konce druhé třetiny herně převládali a skóre otočili. Série vyloučení ve třetí třetině jim však vzala vítr z plachet a indiány nakopla ke klíčovému vyrovnání z hole Miroslava Indráka. Hosté tak mohli slavit už se třetí sirénou, navrch pak díky další Indrákově trefě v nájezdech získali i bonusový bod a na devátém místě přeskočili Mladou Boleslav. Sparta alespoň díky další parádní kulise překonala návštěvnický průměr 8 000 diváků na zápas a v tomhle ohledu extraligu ovládla.

Jiří Kalous (trenér Sparty Praha): „V první části zápasu jsme měli vstřelit víc branek, bylo tam hodně šancí. Bohužel se to nestalo, takže náskok byl těsný. Do kolen nás pak srazila zbytečná vyloučení. To mělo vliv na celkový průběh druhé půlky zápasu. Soupeři se povedlo z přesilovky srovnat, v prdloužení jsme to mohli utrhnout na svoji stranu, ale nevyšlo to. Nájezdy nám nevyšly. Prohra mrzí, byla výborná kulisa. Nicméně teď už se budeme soustředit na play off.“

Jiří Hanzlík (asistent trenéra Plzně): „Zhruba polovinu zápasu Sparta na ledě jasně dominovala, fyzicky i hokejově. Výsledek 2:1 byl pro nás milosrdný. Po polovině utkání jsme průběh vyrovnali a byli domácím rovnoceným soupeřem. Samozřejmě jsme sledovali i výsledky dalších zápasů. Byli jsme šťastni za první bod, který nás posunul dál, i když nám nahrály i zápasy Olomouce a Zlína. Soupeře pro play off jsme neřešili, pro nás bylo prvořadé udělat předkolo.“

HC SPARTA PRAHA – HC ŠKODA PLZEŇ 2:3 po nájezdech (1:1, 1:0, 0:1 – 0:0)

Branky a nahrávky: 11. Kudrna (Piskáček, Uher), 29. Buchtele (Pech, Gernát) – 5. Martin Procházka (Kratěna, Kvasnička), 48. Indrák (Stach, D. Kubalík), rozh. náj. Indrák.
Rozhodčí: Hradil, Bulanov (Rusko) – Hynek, Špůr.
Vyloučení: 8:3.
Využití: 1:1.
Střely na branku: 35:23.
Diváci: 9 854.
Nejlepší hráči: Jan Piskáček – Ondřej Kratěna.
HC Sparta Praha: Pöpperle – Gernát, Mikuš, Švrček, Piskáček, Eminger, Nedomlel, Kalina – Řepík, P. Vrána, J. Hlinka – Klimek, Smejkal, Buchtele – Forman, Pech, Kumstát – Kudrna, Cingel, Uher. Trenéři: Kalous, Moták a Veber.
HC Škoda Plzeň: Machovský – P. Kadlec, Kvasnička, D. Sklenička, Moravčík, Čerešňák, Pulpán, Frühauf – T. Svoboda, Kracík, D. Kubalík – Martin Procházka, Kratěna, Lev – Indrák, Preisinger, Stach – Schleiss, Koreis, Hrnka. Trenéři: Martin Straka, Vlasák, Hanzlík a Čihák.

Naděje Mory padly, přesto Kometu porazila

Olomouc byla až na dvanáctém místě, ale to jí vůbec nevadilo: V průběhu dramatického kola taky sahala po postupu! Když Plzeň na Spartě prohrávala, Hanáci drželi v moravské bitvě s Kometou velmi nadějný náskok 2:0 po gólech Jaroměřského a Vlacha. Kromě špatných zpráv z Prahy ale jejich naděje srazil i soupeř, Brňané totiž v bitvě plné emocí i kontroverzních momentů do 47. minuty srovnali. Roman Vlach nakonec potvrdil skvělou aktuální formu rozdílovým nájezdem, ale tou dobou už domácí hokejisté věděli, že sezonu dohrají v play out. Zato Kometu čeká třaskavá čtvrtfinálová série se Spartou!

Zdeněk Venera (trenér Olomouce): „Řekli jsme si, že se nebudeme ohlížet na ostatní výsledky. Chtěli jsme za každou cenu uhrát tři body, protože to jediné nás mohlo posunout do desítky. I proto jsme v závěru za stavu 2:2 odvolali gólmana a hráli v šesti. Ostatní výsledky jsme nevěděli. Nakonec jsme rádi, že utkání skončilo alespoň výhrou. Je to hezké rozloučení se základní částí, i když na play off to samozřejmě nestačí. Jako rozhodující moment jsem viděl dorážku na 3:1, která bohužel neplatila a Kometa záhy vyrovnala. Tam se utkání mohlo zlomit, ale nakonec by nám vlastně ani tři body nebyly nic platné. Těší mě ale výkon proti Kometě i v posledních zápasech. Celkově bylo v poslední čtvrtině vidět, že si hráči šli za desítkou a udělali pro to maximum.“

Petr Haken (asistent trenéra Komety Brno): „Věděli jsme, že Olomouc bude chtít vyhrát a budeme pod tlakem. Už v první třetině tam z její strany byla spousta střel a my jsme odolávali. V průběhu té druhé jsme, podle mého, hru vyrovnali. Byli jsme aktivnější a pomohlo nám i to, že jsme se dlouhou střídačkou dostávali blíž do útočného pásma. Bohužel jsme ale dostali branku z přečíslení. Ve třetí třetině jsme se zase dostali pod velký tlak, ale dokázali jsme srovnat. Musím říct, že jsme pak ten tlak ustáli díky obrovské obětavosti a vůli. Musím vyzdvihnout brankáře, protože Marek Čiliak potvrdil, že mu to v bráně jde, a celý zápas nás držel.“

HC OLOMOUC – HC KOMETA BRNO 3:2 po nájezdech (1:0, 1:1, 0:1 – 0:0)

Branky a nahrávky: 15. Jaroměřský (Burian, Sundher), 33. R. Vlach (Herman), rozh. náj. R. Vlach – 38. O. Němec (Brabenec, M. Kvapil), 47. Dočekal (Mallet, Nečas).
Rozhodčí: Hejduk, Mrkva – Barvíř, Blümel.
Vyloučení: 3:6.
Využití: 0:1.
Střely na branku: 40:17.
Diváci: 5 500 (vyprodáno).
Nejlepší hráči: Jan Jaroměřský – Martin Dočekal.
HC Olomouc: Konrád – Škůrek, Vyrůbalík, Jaroměřský, Rašner, J. Galvas, Ondrušek – Skladaný, J. Knotek, Laš – Eberle, Sundher, Burian – R. Vlach, Herman, Holec – T. Mikúš, Mrázek, Matai. Trenéři: Venera a Tomajko.
HC Kometa Brno: Čiliak – O. Němec, Bartejs, Kováčik, Gulaši, Zábranský, Malec, Šnajnar, Trška – Vondráček, Hruška, M. Kvapil – Haščák, V. Němec, J. Káňa – Mallet, H. Zohorna, Dočekal – Horký, Nečas, Brabenec. Trenéři: Zábranský, Pešout, Pokorný a Haken.

Zlín po šíleném startu zdolal barážové Vary

Třetím do party, který mohl ještě získat postup, byl Zlín. Do bitvy proti předposledním Varům ale vstoupil naprosto hororovým způsobem. Snad ani hosté nemohli doufat, že by po 125 sekundách vedli o dva góly! Berani se pak oklepali, soupeře začali přehrávat a střelecký ukazatel se zastavil až na neskutečném poměru 56:19. Přesto ale za domácí mířil přesně jediný střelec – Pavel Kubiš nejdřív snížil a v 54. minutě vyrovnal. Zlínská tečka za základní částí byla stejně hořkosladká jako v případě Olomouce, ševcům totiž Bukartsův nájezd přisoudil druhý bod, ovšem tou dobou už víceméně s nulovou cenou. Energie se přidala k Pardubicím, i ona má před startem play out jistou baráž.

Robert Svoboda (trenér Zlína): „Hráli jsme o všechno. Soupeř nás zaskočil dvěma brankami, které jsme mu nabídli. U prvního gólu brankář neměl hůl, ten byl takový laciný, a u druhého gólu bylo chybné střídaní. To nás zaskočilo. Měli jsme dostatek šancí, abychom to srovnali, ale asi na nás trochu padl tlak. Ve druhé třetině jsme měli několik neproměněných šancí a nakonec z toho byl asi spravedlivý výsledek, který z našeho pohledu nic nezměnil. Hráčům můžeme poděkovat, že zápas nebyl nudný, měl náboj a musel se líbit.“

Jan Tlačil (trenér Karlových Varů): „Připravovali jsme se na těžký zápas, protože jsme věděli, že Zlín bude hrát o všechno. Čekali jsme od něj velký nástup, ale naši hráči ho elegantně eliminovali a šli jsme do vedení 2:0. Potom jsme hráli několik oslabení a soupeř dostával naše hráče pod tlak, až to vyústilo ve vyrovnání na 2:2. V prodloužení jsme měli první velkou šanci, kterou jsme neproměnili, a zápas šel do nájezdů, kde jsme nedali gól.“

PSG ZLÍN – HC ENERGIE KARLOVY VARY 3:2 po nájezdech (0:2, 1:0, 1:0)

Branky a nahrávky: 25. Kubiš (P. Holík, Blaťák), 54. Kubiš (P. Holík, Kotvan), rozh. náj. Bukarts – 1. Skuhravý (Vachovec, Davídek), 3. Flek (O. Beránek, Harant).
Rozhodčí: Hodek, Kika – Lhotský, Svoboda.
Vyloučení: 2:7.
Využití: 1:0.
Střely na branku: 56:19.
Diváci: 4 653.
Nejlepší hráči: Pavel Kubiš – Václav Skuhravý.
PSG Zlín: Kašík – Marušák, Kotvan, Matějíček, Blaťák, Žižka, Řezníček – Bukarts, P. Holík, Kubiš – Šťastný, Chytil, Říčka – J. Ondráček, Honejsek, O. Veselý – Okál, Popelka, Ostřížek. Trenéři: Svoboda a Hamrlík.
HC Energie Karlovy Vary: Honzík – Sičák, M. Rohan, Baránek, Harant, Baldajev, Tomáš Dvořák, J. Tomeček – Mikulík, Gríger, T. Rachůnek – Davídek, Skuhravý, Vachovec – V. Tomeček, Stloukal, Harkabus – Flek, Kindl, O. Beránek. Trenéři: Tlačil a Antonik.

Konečná tabulka základní části TELH

 TýmZVVPPPPSkóreBody
1. Bílí Tygři Liberec 52 31 2 6 13 136:102 103
2. HC Oceláři Třinec 52 24 9 8 11 158:125 98
3 HC Sparta Praha 52 26 5 6 15 164:117 94
4. Mountfield HK 52 24 5 7 16 159:125 89
5. HC VERVA Litvínov 52 20 13 2 17 128:126 88
6. HC Kometa Brno 52 22 4 10 16 158:139 84
7. Piráti Chomutov 52 18 10 6 18 149:154 80
8. HC VÍTKOVICE RIDERA 52 19 8 3 22 119:126 76
9. HC Škoda Plzeň 52 19 5 6 22 135:138 73
10. BK Mladá Boleslav 52 21 2 6 23 132:148 73
11. PSG Zlín 52 17 8 4 23 126:155 71
12. HC Olomouc 52 17 7 5 23 123:127 70
13. HC Energie Karlovy Vary 52 12 1 11 28 107:160 49
14. HC Dynamo Pardubice 52 9 6 5 32 128:180 44

Dvojice pro předkolo play off

Piráti Chomutov – BK Mladá Boleslav

HC VÍTKOVICE RIDERA – HC Škoda Plzeň

Známé dvojice pro čtvrtfinále play off

HC Sparta Praha – HC Kometa Brno

Mountfield HK – HC VERVA Litvínov

Předkolo Generali play off startuje v pondělí 6. března. Hrát se bude nejprve dvakrát na ledě Chomutova a Vítkovic (6. a 7. března), odvety hostí 9. a případně 10. března Mladá Boleslav a Plzeň. Série předkola se hrají na tři vítězné zápasy, případné páté rozhodující duely proběhnou v neděli 12. března znovu na hřištích Chomutova a Vítkovic.

Boje ve skupině o umístění (play out) zahájí v úterý 7. března na hřištích Zlína a Olomouce. Čtvrtfinále play off začne v pondělí 13. března duely na půdě Sparty a Hradce Králové.

Kompletní rozlosování Generali play off naleznete ZDE, rozlosování play out ZDE.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz