Syn švédské legendy na zkoušce neuspěl, v Mountfieldu končí

Foto: Stanislav Souček, mountfieldhk.cz

25. září 2019, 11:27

Adam Bagar

Philip Samuelsson další extraligové starty v Hradci Králové nepřidá, bek neuspěl na zkoušce a pod Bílou věží končí. Mountfield to uvedl na svých webových stránkách.

Osmadvacetiletý hokejista přišel na východ Čech krátce před začátkem nového ročníku Ligy mistrů. Mountfield tím reagoval na marodku v zadních řadách, fit tehdy neměl Richarda Nedomlela, Tomáše Linharta ani Petra Zámorského.

Philip Samuelsson se dohodl na zkoušce s tím, že pokud uspěje, obě strany budou jednat o další spolupráci. „Dostali jsme na něj tip, i přes nabídky z KHL kývl na spolupráci s námi,“ liboval si tehdy sportovní manažer klubu Jaroslav Bednář.

Další spolupráce ale nepřišla. „Neuspěl na zkoušce a v mužstvu končí,“ informuje nyní hradecký klub. Samuelsson v dresu Mountfieldu stihl sehrát jen tři extraligová utkání, v nichž vyšel bodově naprázdno a zapsal dva záporné body v +/-.

Pro švédského rodáka šlo o první zkušenost s evropským hokejem. Dosud hrál jen za Atlantikem, má totiž i americké občanství. Jeho tatínek Ulf v minulosti patřil k nejlepším bekům NHL – válel za Hartford, Pittsburgh či New York Rangers.

Aktuální soupiska Mountfield HK

Brankáři:
Marek Mazanec, Štěpán Lukeš, Daniel Dvořák.

Obránci:
Oskars Cibulskis, Zdeněk Čáp, Michael Gaspar, Tomáš Linhart, Richard Nedomlel, Filip Pavlík, Mislav Rosandič, Radim Šalda, Tomáš Voráček, Petr Zámorský.

Útočníci:
Jan Berger, Maris Bičevskis, Lukáš Cingel, Rudolf Červený, Michal Dragoun, Matěj Chalupa, Aleš Jergl, Petr Koukal, Adam Kubík, Patrik Miškář, Matej Paulovič, Radovan Pavlík, Jordann Perret, Radek Pilař, Daniel Rákos, Radek Smoleňák, Tomáš Vincour.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz