Švédský rychlík Hedberg ukončil misi v Litvínově, zvažuje návrat ke kořenům

Foto: Edvard Beneš, hcverva.cz

V průběhu letošní sezony přišel na pomoc Litvínovu, Edwin Hedberg si poprvé v kariéře vyzkoušel TELH. Skvělého bruslaře přibrzdilo zranění, s Verou dokráčel k záchraně, ovšem pak jeho severočeská mise skončila. Nyní je ve hře návrat do vlasti, podle deníku Expressen se o Hedberga zajímá tým MODO Hockey.

Někdejší reprezentant Tre Kronor se mezi tuzemskými mantinely nestihl moc předvést. Za Vervu nastoupil poprvé ve 27. kole základní části proti Kometě, po sedmi utkáních musel na marodku a vrátil se až ve finiši, kdy přidal dalších pět startů. Do statistik zapsal celkem 12 zápasů a tři asistence.

Severočeský klub posléze přistoupil ke změnám, ve snaze neopakovat podobně divoký ročník. Hedberg v plánech klubu nefiguroval, nyní řeší, co bude dál. Podle zmíněného listu je ve hře jeho návrat ke kořenům.

Bojovník tmavé pleti hokejově vyrůstal v Östersundu, ovšem mezi švédskou elitu se prosadil coby hráč MODO Hockey. Tedy klubu, kde vyrostli borci jako Peter Forsberg, Markus Näslund, dvojčata Sedinova a další osobnosti. Teď je ve hře Hedbergův přesun zpátky. „MODO má o Edwina zájem," potvrdil hráčův agent Claes Elefalk.

Loňskou sezonu zahájil Hedberg ve finském Pori, kde sehrál 24 soutěžních duelů s bilancí devíti branek a dvou nahrávek. Když pak zvažoval nabídku z Litvínova, byly ve hře i jiné možnosti. Situaci údajně sondovala třeba také Plzeň. Aktuálně to vypadá, že šestadvacetiletý rodák z kolumbijského Medellínu půjde do Švédska.

„O Edwinovi vážně uvažujeme. V minulosti u nás působil, je to velmi dobrý hráč," uvedl sportovní manažer Fredrik Glader. Jasno ještě není, ale brzy by mohlo být. Stejně tak v případě jiného Švéda, který pobýval v Tipsport extralize – kádr MODO by mohl doplnit i expardubický Johan Harju.

Pokud Hedberg kývne na zmíněný návrh, bude hrát druhou švédskou ligu. Tým MODO letos usiloval o návrat mezi elitu, jenomže záměr zhatila pandemie koronaviru. Hedberg v minulosti nastupoval za Skelleftea AIK, Rögle BK či tým Timra IK. V dresu Medveščaku Záhřeb okusil ruskou Kontinentální ligu, o štaci ve finském Pori už byla řeč.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz