Svačina končí ve Vítkovicích! Hrát by měl zatím v Chance lize

Foto: hc-vitkovice.cz

Útočník Vladimír Svačina už nebude působit v ostravském klubu, který chce dát prostor mladším hráčům. Zkušený forvard se přesouvá do třinecké organizace, kde bude mít vyřízené střídavé starty do Frýdku-Místku.

Informovaly o tom alespoň Vítkovice na svém klubovém webu. Třinec jeho příchod ovšem ještě nepotvrdil.

34letý Svačina je rodák je Studénky, v Porubě si prošel mládeží a do extraligy vlétl za Vítkovice v sezoně 2007/2008. Letos začal za tento celek už svůj desátý ročník.

Dohraje ho ale jinde.

„Rozhodli jsme se, že dáme prostor mladým hráčům i s výhledem do příštích sezon. Vladimírovi samozřejmě děkujeme za služby, které v našem modrobílém dresu odváděl a přejeme mu hodně štěstí,“ uvedl sportovní ředitel klubu Roman Šimíček pro hc-vitkovice.cz.

INFO Z KÁDRU | Vítkovický klub se rozhodl uvolnit ze svých služeb útočníka Vladimíra Svačinu. Čtyřiatřicetiletý rodák ze...

Zveřejnil(a) HC Vítkovice Ridera dne Čtvrtek 2. prosince 2021

Letos se mu až tolik nedařilo, zapsal ve 20 zápasech jen šest bodů (2+4).

Přitom loni, kdy došel v závěru sezony z Pardubic do Vítkovic, se blýskl ve 25 duelech hned 21 body (7+14).

Když se ostravský celek rozhodl, že dá spíše přednost mladším hráčům, směřují další kroky tohoto hráče k úspěšné třinecké organizaci.

A nejde do neznámého prostředí...

Však Svačina s Oceláři dokonce vyhrál svůj jediný titul v roce 2019, celkově zde strávil tři roky. Po největším úspěchu ale zamířil do Poruby, odkud si ho vytáhla Kometa a poté se ve stejném ročníku přesunul do Pardubic.

„Rozhodli jsme se, že dáme prostor mladým hráčům i s výhledem do příštích sezon."

Třinec má letos nakročeno k dalšímu velkému úspěchu a Svačina by mohl zase slavit.

Ovšem, vše si musí vybojovat, má vyřízené střídavé starty do Frýdku-Místku a nastupovat by měl ze začátku právě zde. Rysi už jeho příchod potvrdili.

Jak často bude nastupovat v Chance lize?

Bude to jednoznačně zajímavé jméno pro celou první ligu: však Svačina odehrál v české nejvyšší soutěži přes 700 zápasů a má bohaté zkušenosti.

Foto: Lukáš Filipec, hcocelari.cz

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz