<

Šumperk se vrací do Chance ligy, navázal spolupráci s Vítkovicemi

Foto: Věra Václavková, dracisumperk.cz

Ředitel šumperského klubu Vladimír Velčovský definitivně potvrdil, že Draci budou v nadcházející sezoně 2020/21 působit v Chance lize. Uvedl to v prohlášení na klubovém webu.

„Po důkladném zvážení všech rizik, a naopak prestiže nabízené soutěže, jsme se rozhodli Chance ligu přihlásit a udělat maximum pro potěchu hokejového fanouška na Šumpersku i ze vzdálenějšího okolí,“ hlásí Velčovský s tím, že v současné těžké době čeká Draky náročná sezona.

„Několik stěžejních partnerů se dosud nevyjádřilo, jestli jsou schopni klubu pomoci... Někteří zůstávají na stejných pozicích, jiní museli, alespoň prozatím, podporu ukončit. Ekonomika bude trvale ovlivňovat činnost klubu, to je si potřeba férově říci,“ potvrzuje šumperský boss.

„Snahou klubu bude se pohybovat v klidných vodách tabulky, naplňovat Škoda arenu a hlavně dodržovat všechny své závazky.“

„Snahou klubu bude se pohybovat v klidných vodách tabulky, naplňovat Škoda arenu a hlavně dodržovat všechny své závazky. Při obrovském respektu k soutěži doufáme, že připravíme klub na důstojné, úspěšné účinkování v Chance lize. Fanoušci i město si ji zaslouží,“ dodává.

V souvislosti se šířením koronaviru a přijatými hygienickými opatřeními se v Šumperku rozhodli, že první část letní přípravy bude individuální. „Smyslem tohoto rozhodnutí je maximálně chránit zdraví všech hráčů,“ hlásí Vladimír Velčovský s tím, že tuto fázi přípravy zakončí testy.

Foto: dracisumperk.cz

„To nám dá představu o tom, jak poctivě hráči k přípravě přistoupili a jestli budou s mužstvem pokračovat po 13. červenci, kdy začne zkrácená suchá příprava. Následovat bude bezprostředně led a přípravné zápasy,“ plánuje Velčovský. Podobu kádru ale zatím prozradit nechce.

„Z výše uvedených důvodů budeme složení týmu zveřejňovat až po začátku společné fáze přípravy a prokázání kvalit každého hráče. Věříme, že fanoušci budou shovívaví, jelikož tímto rozhodnutím chráníme vyjednávací pozici jak pro klub, tak pro samotné hráče,“ vysvětluje.

„Nejedná se o spolupráci na bázi farmy, z toho jsme vyléčeni.“

Klub chystá nové dresy a pro fanoušky výhodnou permanentku, na kterou bude možné, pokud bude zakoupená včas, navštěvovat i přípravná utkání klubu. Jedno z nich sehrají Šumperští také s extraligovými Vítkovicemi, s nimiž před návratem do Chance ligy navázali spolupráci.

„Nejedná se o spolupráci na bázi farmy, z toho jsme vyléčeni, ale o trvalé hostování dvou až šesti hráčů v Šumperku. Už vytipovaní hráči z kádru Draků potom budou mít vyřízené střídavé starty do Vítkovic s ambicemi dostat šanci v některém z jejich utkání,“ uzavírá Velčovský.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz