Střízlík Kadlec se porval! Radši bych dal góla, ale nebojím se, hlásí

Foto: Stanislav Souček, mountfieldhk.cz

To je tedy nástup... V neděli prožil Martin Kadlec extraligovou premiéru, a hned v úterý se poprvé porval! Byl v tom trochu nevinně, karlovarského útočníka vyzval Filip Hronek, ale Kadlec měl pro strach uděláno. A nevedl si vůbec zle.

Povídejte, jak se to celé semlelo?
Na začátku střídání jsem Hroňu dohrál u manťáku a od té doby na mě celé střídání pokřikoval, ať to shodíme. Já jsem mu u nás ve třetině řekl, že nemám problém, ale bral jsem to spíš jako hec. Ale on si tam pro mě pořád jezdil. A když se u střídačky naskytla situace to shodit, tak sice jsem nečekal, že to udělá, ale shodil to. A já jsem necouvnul. Trochu jsme se potahali (směje se).

Druhý extraligový zápas, a hned první bitka, to je solidní „bilance“...
Já bych radši dal góla, než se popral. Ale patří to k hokeji.

Spoluhráči vás každopádně pochválili.
Asi úplně nečekají, že já se sedmdesáti kily se budu prát (usmívá se). Ale úplně mi takové věci taky nevadí.

Ne? Kdy jste se naposledy takhle popral?
Pral jsem se jako mladý a míval jsem kvůli tomu trošku i problémy. V posledních několika letech jsem už ale žádný konflikt neměl. Byla to zase taková premiéra.

„Pral jsem se jako mladý a míval jsem kvůli tomu trošku i problémy.“

Ale vůbec jste se toho nebál...
Určitě se toho nebojím. Naopak, dřív mě to hecovalo k lepším výkonům. Ale to bylo v době, kdy jsem hrával třeba třetí čtvrtou lajnu. Momentálně už mám v první lize jiné úkoly ve hře, takže takové věci většinou nechávám na někom jiném.

Zařadí se bitka s Filipem Hronkem, tedy hráčem z NHL, mezi okamžiky, na které si budete dlouho pamatovat?
Já si pamatuju hodně okamžiků ze své kariéry, takže myslím, že i tenhle. Je to moje první bitka v extralize, tak na to asi nezapomenu.

A hlavně když završila velmi povedený zápas vašeho týmu.
Výhra 4:0 v Hradci, to je nádhera! Zmákli jsme ten zápas zodpovědně. Co víc si přát než takhle vyhrát na ledě Hradce.

Považujete za klíč k vítězství dvě využité přesilovky z první třetiny?
Určitě. Je super, že jsme si pomohli těmi přesilovkami, ale myslím si, že od začátku jsme byli aktivnější než Hradec. To my jsme určovali tempo hry a řekl bych, že jsme je nepouštěli do vyložených šancí.

Osobně už jste do svého druhého utkání nastupoval s větším klidem?
Mně ten zápas přišel stejný. Já tady mám trošku jinou roli než v první lize, mám méně času a skoro dva měsíce jsem nehrál zápas. Takže se snažím zodpovědně připravit na každé střídání a doufám, že to plním.

Energii to šlape, venku ještě za čtyři zápasy neprohrála... Kde se ve vás ta síla bere?
Pro mě je trochu těžké na to odpovědět, protože jsem tady byl na pár trénincích a zápasech. Ale v kabině jde cítit, že tým si věří. Věříme tomu, co chceme hrát – protiútokům a rychlému hokeji. Soupeřům to dělá velký problém.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz