Střevní viróza odvála havířovské naděje. Na MČR jede Kometa

Foto: Vít Novák, hc-kometa.cz

27. března 2019, 21:27

Martin Voltr

Favorizovaní dorostenci Komety měli hodně těžkou práci, ale nakonec v semifinále přešli přes zdecimovaný Havířov a těší se na mistrovství republiky do Vítkovic!

Havířov už tak prožíval skvělou sezonu, a to ještě Kometu neskutečně trápil. V první bitvě prohrál až v prodloužení, pak nasázel Brňanům na jejich ledě šest branek. Jenže v noci před rozhodující třetí bitvou zasáhl celý tým nečekaný protivník – střevní viróza.

Jak se museli hráči při nástupu do utkání cítit, to se dá jen těžko představit. „Neskutečný klobouk dolů před kluky za to, že v takovém stavu do zápasu naskočili,“ přiznal trenér Tomáš Urbánek (viz níže).

Přesto měli parádní start. I když po třech minutách inkasovali jako první, Martin Pavlačka a Jakub Urbančík bleskově otočili skóre! Tím vyhnali na střídačku Ondřeje Bizoně, jehož nahradil Michael Schnattinger.

Jenže hostům logicky postupně docházely síly. Naopak Kometa špatnou první část napravila a od té druhé už si šla za postupem. Svůj druhý gól dal Ivo Sedláček, ten rozdílový pak Stanislav Svozil, další přidali Alex Sever a v závěrečné havířovské power-play pečetil výsledek na 5:2 Tomáš Vyroubal. O dominanci Brňanů svědčil i střelecký poměr 43:21.

Slezané se prali fantasticky, ale marně. Kometa je mezi nejlepší čtyřkou republiky a o víkendu zamíří na závěrečný turnaj do Vítkovic, v sobotním semifinále ji čeká obhájce titulu z Hradce Králové.

Foto: Vít Novák, hc-kometa.cz

Marek Moskal (trenér Komety): „Zase se nám nepovedl začátek, kdy jsme sice dali branku jako první, ale hned poté inkasovali a navíc ještě prohrávali 1:2. První třetina nebyla úplně dobrá, ale ve zbytku zápasu už jsme hráli to, co kluci umí. Druhou a třetí třetinu jsme soupeře přehrávali a navíc si myslím, že Havířov nekladl takový odpor jako ve druhém zápase. Vítězství jsme si podle mě zasloužili a postupujeme dál na finálový turnaj. Tam se samozřejmě nejedeme jen zúčastnit, jedeme tam reprezentovat Kometu. Nechceme si to jen užít, ale hlavně udělat co nejlepší výsledek.“

Tomáš Urbánek (trenér Havířova): „Nechtěl bych hodnotit utkání, co se týče sportovní stránky. Jsem neskutečně hrdý na kluky za to, co předvedli. Ráno jsme nevěděli, jestli vůbec k zápasu nastoupíme. Celou noc jsme řešili střevní virózu. Ještě ve dvě hodiny jsme místo toho, abychom se chystali na zápas, seděli v nemocnici u doktora. Za mě neskutečný klobouk dolů před kluky za to, že v takovém stavu do zápasu naskočili. Neskutečný klobouk za to, že se rvali do poslední minuty, i když nám na konci docházely síly, každý hráč ze sebe vydal maximum. Ještě jednou říkám, že za toto jsem na kluky neskutečně pyšný. Samozřejmě gratulujeme soupeři k postupu. Myslím si, že jsme v prvních dvou zápasech byli vyrovnaným soupeřem. Předvedli jsme zde velmi slušný druhý zápas série. V prvním zápase se nám podařilo v posledních sedmi minutách dostat ze stavu 0:2 na 2:2 a pak do prodloužení. Myslím si, že jsme odvedli kus dobré práce a ostudu jsme rozhodně neudělali. Cením si charakteru našeho mužstva a našeho výkonu po tom, co se nám v noci stalo, daleko víc, než toho, co jsme předváděli na ledě.“

HC KOMETA BRNO – AZ RESIDOMO HAVÍŘOV 5:2 (1:2, 3:0, 1:0)

Branky a nahrávky: 4. Sedláček (Brabenec, Vyroubal), 28. Sedláček (Svozil), 34. Svozil (Fajmon), 38. Sever (Běhůnek) 58. Vyroubal – 4. Pavlačka (Moškoř), 7. Urbančík (Vojkuvka, Becher).
Rozhodčí: Kopeček – Polák, Rampír.
Vyloučení: 8:7.
Využití: 1:1.
V oslabení: 1:0.
Střely na branku: 43:21 (10:9, 19:4, 14:8).
Konečný stav série: 2:1.

Program MČR dorostu ve Vítkovicích

Sobota 30. března – semifinále:
14:00 HC VÍTKOVICE RIDERA – Bílí Tygři Liberec
16:30 Mountfield HK – HC Kometa Brno

Neděle 31. března:
11:30 zápas o bronz
14:00 finále

Foto: Vít Novák, hc-kometa.cz

Foto: Vít Novák, hc-kometa.cz

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz