Střely 26:0? Takovou třetinu jsem nezažil, bušili do nás, líčí Závorka

Foto: Kateřina Macečková, hokejkv.cz

Takovou třetinu nejvyšší soutěž s největší pravděpodobností nepamatuje. Hokejisté Litvínova doháněli dvoubrankové manko způsobem, který se zapíše do historie. Ve druhém dějství měli drtivý tlak, při němž nedovolili soupeři ani jednou ohrozit klec Jaroslava Januse. Sami naopak pálili ostrými, Tomáše Závorku zasypali takřka třiceti střeleckými pokusy. Suma sumárum 26:0. „Jsem úplně vyždímaný,“ přiznává karlovarský gólman v rozhovoru pro klubový web.

„Sice jsme se dostali v první třetině do dvoubrankového vedení, ale stejně nás domácí už tam přehrávali. Měli víc střel a nesehráli tu třetinu vůbec špatně. Bylo nám jasné, že do nás budou dál bušit,“ prozrazuje Tomáš Závorka. Jasně, čekal tlak, ale určitě ne takový, jaký nakonec ve druhém dějství přišel. Karlovarský gólman skákal od tyče k tyči, mistr ze svých holí vyslal neuvěřitelných 48 střel.

Deset z nich ještě dokázala hostující obrana zastavit, dalších dvanáct mířilo mimo prostor tří tyčí a 26 prošlo až k Závorkovi. „Takovou třetinu jsem snad nezažil. Možná někdy v žácích,“ líčí osmadvacetiletý brankář. Ten dlouho držel naděje Energie na dobrý výsledek, Litvínov se poprvé radoval až v čase 31:49 při dvojnásobné přesilovce, další úder pak přidal jenom krátce před druhou přestávkou.

„Hodně nás mrzí, že jsme inkasovali deset sekund před koncem druhé třetiny na 2:2, ale jinak musím přiznat, že litvínovští kluci měli velkou smůlu. Pořád jim to lítalo vedle tyče. Myslím, že kdyby měli trošku víc štěstí, tak by nám dali tak sedm až osm branek,“ prozrazuje Závorka. „Naštěstí se tak nestalo a my jsme stále byli ve hře,“ doplňuje karlovarský fantom, který čelil rovné padesátce pokusů.

„Dalo by se říct, že se hrálo na jednu bránu. Litvínov do nás celý zápas bušil, byl aktivnější a hladovější než my. Zaslouženě vyhrál,“ pokyvuje značně unavený Závorka. Zatímco Jaroslav Janus čelil jen šestnácti pokusům a ve druhé třetině neřešil jedinou střelu soupeře, on se měl v brance celých šedesát minut co ohánět. „Jsem úplně vyždímaný. Těším se už na odpočinek,“ přiznává po porážce 2:3.

Ta úřadujícím šampiónům zajistila definitivu záchrany mezi tuzemskou elitou. „Když se na to podívám objektivně, tak Litvínov je v baráži úplně někde jinde. Každého soupeře přehrává a bylo by smutné, kdyby zrovna on extraligu neuhájil,“ pokyvuje Závorka. Naopak Karlovarští musejí dál bojovat se Slavií o kýženou druhou příčku, momentálně mají k dobru jen dva body. Dál je tak vše otevřené.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz