Straka řádí, má už 10 bodů! Ale chybí mi reakce publika, smutní

Foto: Milan Podpera, hcplzen.cz

10. listopadu 2020, 9:47

Matěj Vybíral

Plzeň září i po extraligovém restartu, po výhře v Litvínově doma zdolala i Pardubice. Západočeši zvítězili už pošesté v řadě a z osmi zápasů zatím vždy brali alespoň bod. Vedoucí celek tabulky porazil Dynamo 5:2 i díky dvěma trefám Petra Straky, ton nejdřív vstřelil důležitý gól v oslabení na 4:1 a v závěru upravil skóre do prázdné branky.

Oba soupeře dělilo před utkáním propastných šestnáct bodů (Dynamo ovšem sehrálo teprve šestý zápas), a tak hrozilo, že Plzeň Východočechy podcení. „Samozřejmě je to zrádné. Když se před zápasem podíváte na formu Pardubic a jejich postavení v tabulce, může dojít k lehkému podcenění. Ale tomu se nám povedlo předejít. Většinu utkání jsme kontrolovali,“ říká Petr Straka.

Dynamo však herně obstálo a indiány dokonce přestřílelo 28:25. „Pardubice jsou velmi kvalitní soupeř a nehrály vůbec špatně, ačkoliv se jim celkově nedaří tolik, jak by chtěly. Je jen otázkou času, než začnou tabulkou stoupat,“ myslí si plzeňský útočník.

Škoda vedla už od 2. minuty a náskok se jí dařilo navyšovat. Ve 32. minutě právě Straka unikl v oslabení po levé straně a skóroval na 4:1 ranou k zadní tyči. „Přesně tam jsem mířil, tak jsem rád, že střela skončila v síti. Odskočit na tři góly nám dost pomohlo a mohli jsme hrát v klidu,“ pokračuje osmadvacetiletý křídelník.

Pardubice pak v poslední části stihly už pouze jeden gól. „Nechali jsme se hned třikrát vyloučit. Díky náskoku z předchozích dvou třetin jsme se ale méně klepali,“ hlásí Straka, jenž díky dvěma gólům zaokrouhlil počet kanadských bodů v letošní sezoně už na deset (4+6) a v tabulce produktivity je čtvrtý, ve statistice +/- s jedenácti plusovými body dokonce první.

„Za takový úvod sezony jsem strašně rád. Jako celá formace jsme se potkali s herní i střeleckou formou,“ ví plzeňský rodák. Podle něj je právě proměňování šancí největším rozdílem oproti minulé sezoně. „Letos to jde jak po másle. Sbíráme spoustu bodů a doufám, že to tak bude stále pokračovat,“ věří.

Daří se nejen čtvrté formaci Západočechů, ale celému týmu. Škoda je v neúplné tabulce na prvním místě a na kontě už má šest výher v řadě. „Výsledků si musíme vážit a vítěznou sérii udržet co nejdéle. Z tabulky se moc vyčíst nedá, ale musíme koukat jen na sebe a prostě uhrát co nejvíc bodů,“ pokračuje Straka.

Co však není pro indiány a celý český sport pozitivní, je absence diváků na stadionu. „Obzvlášť v Plzni jsme zvyklí na skvělou atmosféru. Chybí mi reakce publika třeba jen na šarvátku nebo šanci. Pocity ze zápasu jsou teď úplně jiné než před šesti tisíci lidí,“ říká Straka smutně. Sám ale ví, že jinak než bez diváků to teď nejde. „Snad se situace brzy zlepší a fanoušci budou moct na stadion,“ dodává.

Sestřih utkání

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz