Štindl touží po hokeji v zámoří, čeká ho kemp druhé farmy Tampy Bay

Foto: Markéta Křížová, hcdukla.cz

13. září 2019, 10:34

Václav Jáchim

V uplynulé sezoně si zahrál za tři tuzemské kluby, Petr Štindl byl hráčem Dukly Jihlava, vypomohl Pardubicím a v závěru ročníku nastupoval za hradecký Mountfield. Teď má před sebou velkou výzvu, důrazný bojovník se pokusí prosadit do zámořské East Coast Hockey League.

Devětadvacetiletý rodák ze Vsetína strávil kariéru mezi tuzemskými mantinely, nyní se chystá vyrazit za Atlantik. „Když jsme s Petrem probírali varianty jeho dalšího angažmá, projevil velký zájem o odchod do zámoří. Chce si zkusit severoamerický hokej, hodně ho to láká," připomíná Petr Kalus ze společnosti Uniimited Sports Management, která hráče zastupuje.

Získat angažmá v některé ze zámořských soutěží není snadné, Štindl to ví. Příležitost ale dostane. „Petr se zúčastní kempu týmu Orlando Solar Bears, který je druhou farmou Tampy Bay. Obdržel pozvánku, odletět by měl za necelých 14 dní," informuje Kalus.

Kluby z ECHL budují kádry na novou sezonu, pro Orlando bude zásadní rozhodnutí Blesků z Tampy. „Záleží, kolik hráčů pošlou na druhou farmu, ale Petr šanci určitě má. Je to důrazný typ obránce, jemuž by měla sedět užší kluziště i tamní styl hokeje. Ví, že musí zabojovat a v kempu přesvědčit," dodává Kalus.

Foto: Josef Poláček, rytirikladno.cz

Zkušený obránce, který na jaře 2015 slavil mistrovský titul s Litvínovem, hrál v minulosti také za Kometu Brno, Třebíč, Prostějov, slovenské Nové Zámky nebo za Kladno. V uplynulém ročníku absolvoval 44 utkání Chance ligy v barvách jihlavské Dukly, přičemž zaznamenal 3 góly a 9 nahrávek.

Tři starty stihl v dresu pardubického Dynama, v nejvyšší soutěži posléze nastupoval za Mountfield. V 10 zápasech si připsal branku a asistenci. Po vyřazení hradeckého klubu z play off Štindl zvažoval další možnosti, tuzemským zájemcům zatím nekývl a soustředí se na zámořskou výzvu.

Tým Orlando Solar Bears sídlí na Floridě a je druhou farmou týmu Tampa Bay Lightning, spolupracuje i se Syracuse Crunch z AHL, kde mají Blesky hlavní rezervu. Dres Orlanda v East Coast Hockey League zatím neoblékl žádný český hokejista, hráli tam například Slováci Miloš Bubela (loni Pardubice), Peter Sivák (v minulosti Zlín) a Kristián Pospíšil.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz