Stezka: Ztráta s Kladnem mě vyloženě se*e! Skvělý narozeninový zápas prožil Baránek

Foto: Roman Mareš, rytirikladno.cz

Dohrávka 31. kola Tipsport extraligy rozhodla o tom, že bod Vítkovicím zaručil nejhůře osmou příčku po základní části. Naopak kladenské vítězství za dva body už dává Rytířům spíše teoretickou šanci na to, aby se vyhnuli barážovým bojům. Po střetnutí se přesto Středočeši shodli, že ani tak nic nevzdávají a budou bojovat o smazání ztráty na Karlovy Vary.

Dohrávka mezi Kladnem a Vítkovicemi nabídla spíše bojovné utkání, v němž Rytíři dvakrát vedli. Avšak Ridera manko vždy smazala a v sedmapadesáté minutě ji do vedení poslal Jan Hruška. Jenomže Středočeši nesložili zbraně a na začátku devětapadesáté minuty poslal souboj do prodloužení Nicolas Hlava. V nastaveném čase pak využil početní výhodu Adam Kubík, jenž zaznamenal 22. trefu v sezoně. 

„Tady se nedá ani říct, že by nás to mrzelo, protože to vyloženě sere," nebral si servítky Aleš Stezka. „Ztrátu bodů jsme si prostě posrali sami. Kladno bylo těžkým a urputným soupeřem, my otočili zápas a nedovedli ho."

„Po druhé třetině jsme si něco řekli, což nás nabudilo," popisuje vítkovický gólman. „Otočili jsme utkání na 3:2 a místo toho, abychom si to pohlídali a hráli zodpovědně, tak jsme udělali menší minelu. Bohužel z ní pramenil gól a prodloužení... Já nevím, co bych k tomu řekl, protože jsme si celý zápas posrali úplně sami. Vést chvilku před koncem, to se musí prostě dotáhnout do vítězného konce. Jeden bod je super, ale vyloženě mě to sere, protože body mohly být tři a mohli jsme jet s lepší náladou domů.“

„Vést chvilku před koncem, to se musí prostě dotáhnout do vítězného konce."

Po vyrovnávací brance Nicolase Hlavy se dlouhou dobu Aleš Stezka díval vyčítavě k Ruslanu Pedonovi a poté i na střídačku Vítkovic. Po rozhodnutí duelu pak hostující brankář omlátil svou vyrážečku o mantinel. Emoce pracovaly na plné obrátky! 

„Na beka jsem vůbec nic neřekl, to tak možná jenom vypadalo. Zase je to odsud podsud, to bych si ani nedovolil říct klukům něco špatného. Podle mě je tohle věc trenérů, aby jim řekli, co udělali dobře a naopak. Se mnou také mluví trenér gólmanů a říká mi věci, které jsem udělal. To jsem byl pak spíše nasraný, protože emoce pracovaly. Když člověk ztratí takový zápas, tak to to sere,“ vracel se k posledním momentům střetnutí pětadvacetiletý gólman Vítkovic. 

Aleš Stezka měl velmi náročný vstup do třetin, hned první střelu Kladna musel vytěsnit maskou. Také na startu třetí periody musel likvidovat výpad před vlastní brankou. V obou případech obstál, čímž pomohl Vítkovicím se dostat rychle do tempa. 

„Je super, když hned je nějaké střela, ale paradoxně měli na začátku tři střely a pak nic. Dlouho jsme určovali hru my a hrálo se u nich. Střel jsme měli celkem dost, ale jejich gólman chytal výborně. Strašně mě to sere hlavně z toho důvodu, že je chvíli před play off a potřebujeme udělat co nejvíc bodů, abychom měli do něj lepší pozici. Ale hlavně, abychom do něj šli v dobrém rozpoložení, ale bohužel z tohoto výjezdu vezeme pouze jeden bod, což je zklamání," má jasno Stezka.

„Na druhou stranu se člověk musí asi kopnout do prdele, podívat se do zrcadla a zvednout se do dalšího zápasu."

„Na druhou stranu se člověk musí asi kopnout do prdele, podívat se do zrcadla a zvednout se do dalšího zápasu. Myslím si, že tým máme velice kvalitní, kluci jsou šikovní a je tu i super parta. Věřím tomu, že se vrátíme zase na vítěznou vlnu, a že ji před play off vyladíme,“ apeloval Stezka. 

První březnový den oslavil kladenský obránce Marek Baránek sedmadvacáté narozeniny, k nimž si nadělil dvě gólové nahrávky a také vítězství Kladna.

„Škoda, že to nebylo za tři body, ale dva bereme. Jsem za ně strašně rád, ale věděli jsme, že potřebujeme tři body. Pořád ještě máme nějakou šanci, ale i tak dva body bereme, i když tři by byly lepší. Musíme je v pátek potvrdit,“ uvědomoval si Baránek. 

Ve hře je ještě devět bodů a Kladenští ztrácejí na třinácté Karlovy Vary sedm bodů. Ovšem Západočechům se v posledních duelech nedaří, a tak Rytíři ještě nejsou úplně bez šance. 

„Šance pořád nějaká je, i když už je velmi malá. My teď v posledních třech zápasech musíme urvat devět bodů a doufat, že Vary ztratí. Myslím, že zázraky se pořád dějí,“ vysvětloval obránce Rytířů. 

„My teď v posledních třech zápasech musíme urvat devět bodů a doufat, že Vary ztratí."

Do chomutovské Rocknet Areny si v úterý našlo cestu pouze 1 027 diváků. Kulisa byla spíše komorní a především Kladenští potřebovali hlasitou pomoc svých příznivců. 

„Přiznám se, že jsem byl v šoku, když jsme vyjeli na led. Vždycky tu nějaká atmosféra byla, tentokrát bylo málo lidí. Naši fanoušci fandili i tak, byli slyšet. Nevím jestli to je tím, že se hraje také v pátek doma a úterý v šest večer je dost pozdě, než dojedou zpátky na Kladno... Věřím, že v pátek zase přijdou a uděláme společně tři body,“ přeje si Marek Baránek. 

„Přiznám se, že jsem byl v šoku, když jsme vyjeli na led. Vždycky tu nějaká atmosféra byla, tentokrát bylo málo lidí."

Celá Tipsport extraliga ví, jakou Tomáš Plekanec umí zahrát křižnou přihrávku. Většina týmů je na tuhle variantu připravená, přesto kladenský kapitán znovu zaznamenal dvě klíčové přihrávky. 

„Samozřejmě, že člověk o tom ví. My se na video také díváme, ale v tu chvíli je to strašně těžké," krčil rameny Aleš Stezka. „Hlavně když na středu ještě stojí hráč, tak vy musíte zkontrolovat střed, protože může z one timeru střílet další hráč. Nemyslím teď dnešní prodloužení, protože tam to bylo 4 na 3. Bohužel jsme dostali dvakrát stejný gól, což je pro mě také k zamyšlení. Takže jsem tam asi také udělal nějaké věci špatně. Teď to ale v sobě nechci úplně nějak moc rozebírat, protože momentálně mám horkou hlavu. Ale určitě se na to mrknu a zkusím se polepšit.“ 

„Bavili jsme s o tom s Kubou Suchánkem, že to hrajeme pořád stejně. Soupeři určitě koukají na videa a nevím... Já to přehraji přes pásmo a Pleky to tahá dolů. On pak vždycky křižnou najde Adama Kubíka,“ uzavřel Marek Baránek.

Foto: Roman Mareš, rytirikladno.cz

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz