Statistiky po Rakousku: Historické zaváhání, posily z NHL stále mlčí

Foto: Jan Beneš, Český hokej

17. května 2022, 18:46

Josef Prášek

(TAMPERE, od našeho zpravodaje) Zmar. Češi berou proti Rakousku jen jeden bod, což je obrovská a nečekaná ztráta. Svůj standard předvedl alespoň Roman Červenka, který je zatím nejproduktivnějším hráčem mistrovství světa.

Mizerné nájezdy... Velmi špatný výkon českých hokejistů podtrhly i nájezdy, ve kterých ani jednou neskórovali. Rakousko naopak dalo ještě břevno.

Zohorna dostal dost prostoru. Češi museli hrát pouze na 11 útočníků, protože Dominik Simon odletěl domů. Hynek Zohorna tak naskakoval velmi často s druhým i čtvrtým útokem. Nakonec měl druhý nejvyšší počet střídání (28). Jeho čas na ledě šel ale ve třetí části lehce dolů, celkově byl ve hře přes 18 minut.

Červenka potvrzuje formu. Jediným pozitivem je, že kapitán Roman Červenka podává nadstandardní výkony na tomhle mistrovství světa. Proti Rakousku byl jediným českým střelcem, na turnaji už má 7 bodů (1+6).

Historické zaváhání... Naposledy národní tým padl proti Rakousku před 90 lety! 

Nevýrazné posily z NHL. Všechny české branky na tomhle turnaji dali zatím (kromě Červenky) hráči z Tipsport extraligy. Ve třetím zápase za sebou zůstávají bez bodu Tomáš Hertl nebo Jakub Vrána... To je od takových hvězdných posil málo.

Blümel prokazuje kvalitu. Tento mladík na sebe strhává pozornost každým zápasem. Na turnaji už má pět bodů (3+2). Proti Rakousku měl nejvyšší ice time ze všech hráčů, stihl i gólovou nahrávku Romanu Červenkovi.

Střelecká kanonáda se nekonalo. Češi sice měli více vyslaných střel na branku, ale outsider jich měl jen o sedm méně. Češi vypálili 25 pokusů, ale ujala se jen rána Červenky.

Kempného premiéra. Obránce Washingtonu Michal Kempný absolvoval první zápas za českou reprezentaci na letošním mistrovství světa. Na ledě strávil skoro 16 minut. 

Schneider hrdinou. Umí česky, protože tam strávil mnoho let i v mládeži. Bývalý útočník například Komety rozhodl penaltový rozstřel, navíc měl asistenci u vyrovnávací trefy Leblera.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz