Statistiky po Kanadě: česká nedisciplinovanost, nešla ani buly

Foto: Jakub Pláteník, Český hokej

28. května 2022, 20:30

Marek Hedbávný

(TAMPERE, od našeho zpravodaje) Až do 28. minuty drželi Češi s Kanadou krok, potom se ale jejich hra totálně sesypala. Co o těžké semifinálové porážce 1:6 říkají statistiky?

Nápor Kanady ve druhé třetině. V první části hráli Češi s Kanadou minimálně rovnocennou partii (na střely to bylo 11:10 ve prospěch soupeře), druhá třetina ale národnímu týmu vůbec nevyšla. Česko v ní dostalo tři góly, o jeho kolapsu svědčí i poměr střel 16:8 pro Kanadu. Nekonal se ani závěrečný nápor a pokus o obrat, třetí třetina skončila na střely 8:8. Celkově tedy výběr javorového listu přestřílel Čechy 35:26.

Nedisciplinovanost. Utkání se zlomilo ve druhé třetině po hloupém vyloučení Davida Pastrňáka. Obecně se národní tým dopustil zbytečných faulů – čtyřikrát šel kvůli tomu do oslabení a dvakrát v něm inkasoval.

Červenka má 15. bod. Roman Červenka zůstává v čele produktivity turnaje, asistoval u jediné trefy Davida Krejčího. Svoji bilanci na šampionátu tak vylepšil na patnáct bodů (4+11). Krejčí bodoval pojedenácté (3+8).

Pastrňák vypálil šestkrát na bránu. David Pastrňák byl znovu nejpilnějším českým střelcem, Chris Driedger bohužel pochytal všech jeho šest střel.

Tentokrát nešla ani buly. Doposud se mohli Češi o vhazování opřít, proti Kanadě ale vyhráli jen 23 buly z 60. Například Tomáš Hertl zakončil souboj centrů s nelichotivým poměrem 6:15.

Kdo si zahrál nejvíc? Nejvyšší ice time z českých hráčů měl jako tradičně obránce Filip Hronek (22:37), hodně toho odbruslil také Michal Kempný (21:50).

Kanadskou výhru řídil Cozens. Proti Česku si vylepšil statistiky především mladý forvard Dylan Cozens. Dvakrát skóroval sám, jednou asistoval. Šel tomu hodně naproti, vždyť na branku vypálil hned sedmkrát! Talent z Buffala je se dvanácti body čtvrtým nejproduktivnějším hráčem mistrovství světa.

Udeřily všechny čtyři kanadské útoky. Zmiňovali jsme to už před zápasem: síla Kanady oproti Česku je hlavně v tom, že góly dává každá její formace. No a potvrdilo se to – v semifinále alespoň jednou skórovaly všechny čtyři lajny. Naopak za národní tým se znovu prosadila jen Krejčího řada.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz