Šťastný po necelých dvou letech skončil v Košicích. Vrátí se do Česka?

Foto: Facebook HC Košice

21. února 2021, 17:28

Ondřej Mach

Jan Šťastný končí v Košicích na pozicích trenéra, sportovního manažera i šéftrenéra mládeže. Klub to oznámil na svých webových stránkách.

„Hráčům jsme potřebovali dát impuls před zbylými zápasy základní části. Je nutné, aby sbírali body a dostali se na příčky zaručující play off,“ řekl pro Denník Šport výkonný ředitel Košic Miloslav Klíma.

Oceláře ve zbytku sezony povede dosavadní asistent trenéra Marcel Šimurda. K ruce dostane také vedoucího košické mládeže Tomáše Kochana. 

„Hráčům jsme potřebovali dát impuls před zbylými zápasy základní části.“

Čtyřicetiletý Šťastný na východě Slovenska působil od května 2019. První rok zastával posty sportovního manažera a šéftrenéra mládeže, před aktuálním ročníkem se z finančních důvodů sám postavil na lavičku. 

Předtím dlouho vedl libereckou mládež, čtyři roky byl asistentem Vladimíra Růžičky v extraligovém Chomutově. Po pádu Pirátů do první ligy kývl na své první zahraniční angažmá. 

Teď se na Slovensku loučí. „Pozice sportovního manažera momentálně není až tak důležitá, protože skončilo přestupové období. Na tuto pozici však máme rozpracované varianty. Zatím ale neobsadíme post šéftrenéra mládeže, protože mládežnické soutěže stojí,“ přidal Klíma. 

„Pozice sportovního manažera momentálně není až tak důležitá, protože skončilo přestupové období.“

Košice se aktuálně v tabulce nejvyšší slovenské soutěže nachází na osmém místě, na přímý postup do play off ztrácí osm bodů. Do konce základní části zbývá deset utkání. 

Barvy Ocelářů hájí čeští hokejisté Marek Baránek, David Růžička, Pavel Jenyš a Pavel Klhůfek

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz