Srazil Kometu a konečně se smál. Teď hlavně neusnout! velí Klepiš

Foto: Jan Pavlíček, bkboleslav.cz

Bitva Bruslařů s Kometou musela do prodloužení,už se zdálo, že dojde i na nájezdy. Ale pak boleslavská hala vybuchla nadšením. V čase 61:34 pohotově pálil Jakub Klepiš. „Raději jsem nic nevymýšlel a jen do toho plácnul," hlásí mistr světa 2010.

Zkušený útočník v duelu hýřil chutí, nakonec byl právě on odměněn vítěznou trefou. Když puk vletěl do brány Komety, Klepiš se po delší době na ledě naplno usmál. Což jinak moc nedělá. „Radost neumím dát tolik najevo," říká.

Čekal jste, že Kometa bude tak houževnatým soupeřem? Že sehrajete velmi vyrovnané a dramatické utkání?
No jasně! Věděli jsme, že Brno bude hodně chtít. Já to tedy až tolik nesleduju, ale trenéři nám v kabině říkali, že Kometa přijede připravená. Prohráli v Litvínově, určitě nechtějí být v tabulce dole. Panika nehrozí, je teprve třetí kolo. Ale nikdo nechce hrát spodek, zvlášť Brno. Proto jsme čekali, že přijedou koncentrovaní. Podle mě to byl vyrovnaný zápas, nakonec se šťastným koncem pro nás.

Co vám blesklo hlavou, když se ve třetí třetině trefil Tomáš Plekanec a hosty poslal do vedení?
Zápas byl celou dobu vyrovnaný. Pak nám utekli na 2:1, hodně důležité bylo, že po tom Plekyho gólu jsme hodně rychle srovnali a byli zase zpátky ve hře.

Jak byste popsal situaci při rozhodující trefě v prodloužení? Záměr, nebo spíš náhoda?
Určitě náhoda. Prohrál jsem buly. Soupeř mě chtěl proskočit, trefil mě a puk mi zůstal pod nohou. Nic jsem nevymýšlel a jen to plácnul na bránu.

Pálil jste pohotově zápěstím. Je to vaše oblíbené zakončení?
Já předtím v zápase střílel asi třikrát, pokaždé to bylo gólmanovi do břicha. Tak jsem si řekl, že zavřu oči a hodím to na bránu. Ještě možná bylo štěstí, že ten puk stál. protože zaplachtil a spadl do brány. Kdyby ležel normálně, třeba bych nedal.

Foto: Jan Pavlíček, bkboleslav.cz

Aspoň jste se na ledě mohl po delší době konečně usmát.
Já to takhle mám. Ksicht mám prostě tak blbej, že se raději moc nesměju. A všichni to vědí. I když mám radost, nedokážu to dát tolik najevo.

Máte třetí výhru v řadě, to je na startu sezony ideální lék na sebevědomí, co říkáte?
Samozřejmě. Kdyby nám to někdo řekl před začátkem soutěže, brali bychom to všemi deseti. Ale pořád je co zlepšovat, jsou tam určité mezery. Pasáže hry, kdy to není úplně ono. Když budeme pracovat pořád stejně, štěstí nám půjde naproti.

Se sedmi body jste v tabulce čtvrtí, to je mnohem lepší vstup do Tipsport extraligy než před rokem.
To je fakt. Ale musíme si říci, že jsme dvakrát vyhráli v prodloužení. Bylo tam určitě štěstí, na to se ovšem historie neptá. Je to super! Jasné ale je, že nesmíme usnout na vavřínech. Nekoukat se na tabulku ani na body, jet zápas od zápasu. Aby to bylo stejné nebo i lepší.

Ve třech zápasech jste dostali jen čtyři góly. Je to výsledek zlepšené defenzivy celého týmu, výkonu brankáře, většího důrazu v klíčových situacích?
Myslím, že jde o mix všeho. Obránci hrají dobře a Gašper (Krošelj) je zatím neskutečný. Chytá výborně, drží nás.

Vy nastupujete vedle Adama Zbořila, kterého zatím fanoušci asi moc neznají. Přišel ze Slovenska, předtím byl ve Finsku. Jaký je to hokejista?
Šikovný, strašně šikovný! A také hodný kluk, hodně skromný. Je silný na puku, má výbornou střelu a vidí hru.

Letní posily do týmu bezvadně zapadly, souhlasíte?
Určitě. Všichni kluci, kteří k nám přišli, zapadli suprově. Odvádějí dobrou práci. Martin Ševc, Mitch Fillman, Adam Zbořil. Všichni, nechci na někoho zapomenout.

V neděli vás čeká zápas na ledě Liberce, kde Bruslaři nedokázali vyhrát 20 zápasů. Půjdete do toho s tím, že je na čase sérii ukončit?
To si myslím, že určitě. Ale doufám, že nikdo nebude myslet na to, že nějaká taková série je. Pojedeme tam bojovat.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz