<

Sparťan Klimek prožíval oslavy „svých“ Vítkovic: Ale chtěli jsme je překazit

Foto: Petr Kotala, hc-vitkovice.cz

22. prosince 2018, 16:26

Adam Bagar

Sparťan Lukáš Klimek stál na druhé straně barikády, ale jakožto odchovanec vítkovického hokeje nemohl neprožívat páteční oslavy 90 let založení svého mateřského klubu.

„Prožíval jsem to taky a vzpomněl si na léta strávená ve Vítkovicích. Bylo to pěkné,“ přiznává dvaatřicetiletý útočník. Ten se svými spoluhráči sledoval slavnostní ceremoniál ze střídačky, na ledě se při něm sešlo takřka 90 bývalých vítkovických hráčů, trenérů či funkcionářů.

Rafani slavili skalpem Sparty. Tahle výhra je pro Frantu, hlásí Petr »

„Strašně moc lidí, co tam stálo, znám,“ pokyvuje Lukáš Klimek. Všichni přítomní aplaudovali legendárnímu Františku Černíkovi, jehož dres s číslem devět zamířil pod strop arény. „Moc to panu Černíkovi přeju za to, co všechno pro vítkovický hokej udělal. Určitě si to zaslouží.“

Přišlo hodně lidí, a to nás dostalo do varu, září Dej

Ostravané moc toužili ve výročním zápase uspět. „Na jednu stranu byli v laufu a chtěli potěšit legendy, na druhou je to zavazující a mohli být pod tlakem. Chtěli jsme jim oslavy překazit a odvézt si nějaké body, ale bohužel se nám to nepovedlo,“ mrzí Klimka po prohře 2:4.

„Moc to panu Černíkovi přeju za to, co všechno pro vítkovický hokej udělal. Určitě si to zaslouží.“

Sparta přitom měla hned po 26 sekundách k dispozici pětiminutovou přesilovku poté, co Jan Výtisk kolenem sestřelil Matěje Berana. „Nemyslím, že v tom byl nějaký úmysl. Honza hraje takovým stylem. Bohužel tam byl o metr později, ale vyplynulo to ze hry,“ má jasno.

26 sekund a dost. Výtisk fauloval kolenem Berana

Pražané zákrok nepotrestali, čehož po zápase litovali. „Škoda, že jsme do zápasu nevstoupili lépe. Měli jsme dlouhou přesilovku a měli v ní dát nějaký gól a odskočit. Po vyrovnané první části jsme ve druhé dvakrát inkasovali a od té doby tahali za kratší konec,“ ví Klimek.

Ten se do sparťanské sestavy vrátil po dlouhé pauze způsobené zraněním. „Nehrál jsem asi dva měsíce. Nebyla to žádná sranda do toho znovu naskočit. Mělo to velké tempo, ale myslím si, že to nebylo úplně špatné. Doufám, že se budu jenom zlepšovat,“ věří na závěr.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz