Sparta přichází o jednu z opor, obránce Polášek se stěhuje do Finska

Foto: Vladimír Koča, hcsparta.cz

Zkušeného obránce ztrácí pražská Sparta. Kádr aktuálně vedoucího týmu Tipsport extraligy opouští Adam Polášek, účastník olympijských her 2018 míří do finského týmu Tappara Tampere. Polášek využil klauzule ve smlouvě, jež mu do 10. ledna umožňovala odejít do jiné evropské soutěže v případě kvalitní nabídky.

Akce se rodila v uplynulých dnech, nyní je dohoda potvrzena. „Adam měl odehrát ještě zápas s Mladou Boleslaví, kde se chtěl rozloučit se sparťanskými fanoušky. Do Finska ale odlétá už za dva dny. On i nový klub chtěl předejít jakékoliv hrozbě zranění, proto se s fandy rozloučí pouze z tribuny,“ uvedl na klubovém webu sportovní manažer Jaroslav Hlinka.

Polášek se do Sparty vrátil loni v létě. Původně zvažoval zahraniční angažmá, ve hře byla nabídka ze švédského Färjestadu, ale i varianty z ruské KHL. Zkušený bek se rozhodl pro přesun do Sparty, ovšem jeho smlouva obsahovala možnost odchodu do ciziny za předpokladu kvalitní finanční nabídky. Termín zněl do 10. ledna.

„Adam nabídku v termínu obdržel a rozhodl se klauzule ve smlouvě využít," řekl Hlinka. „Loučíme se jako přátelé. Adamovi moc děkujeme za pomoc v půlce sezony. Přejeme mu hodně štěstí. Zůstáváme dál v kontaktu a uvidíme, kam budou směřovat jeho kroky. Třeba se znovu ve Spartě setkáme."

Pro Pražany je odchod reprezentačního beka ztrátou. Lze očekávat, že se koncem ledna vrátí z hostování v Litvínově jiný bek Tomáš Pavelka. Sparta se do uzávěrky přestupů možná ještě pokusí přivést do obrany někoho dalšího.

Polášek každopádně uzavírá jednu část kariéry a brzy načne novou – tentokrát ve finské SM-Liize, kterou dosud nehrál. „Je mi 28 let, rád bych si ještě pár let zahrál v zahraničí, dokud cítím, že na to mám. Neodchází se mi ale vůbec lehce. Sparta mi už dříve přirostla k srdci a v aktuální sezoně se můj vztah k ní ještě prohloubil," připomněl na stránkách Sparty.

Foto: Juliana Zash, hcsparta.cz

Přesun do Tappary bere jako novou výzvu. Klub z Tampere patří k předním finským týmům, v aktuální tabulce tamní nejvyšší soutěže mu patří druhá příčka. V kádru Tappary působí převážně domácí Finové, pozice krajánků náleží třem Kanaďanům, Američanovi Bloodovi a francouzskému útočníkovi Bernardovi.

Nejslavnějším Čechem v historii klubu je Jiří Kučera, dres Tappary svého času oblékali třeba také Roman Meluzín, Robert Kántor, Tomáš Plíhal, Bedřich Ščerban, Jiří Marušák nebo mladík Martin Haš, který ovšem po nedávném šampionátu dvacetiletých odešel do zámoří.

Aktuální soupiska HC Sparta Praha

Brankáři:
Matěj Machovský, Jakub Sedláček, Adam Wolf

Obránci:
Jan Piskáček, Milan Jurčina, Petr Kalina, Tomáš Dvořák, Jan Košťálek, Jeremie Blain, Martin Jandus,Daniel Poizl, Daniel Krutil.

Útočníci:
Michal Řepík, David Tomášek, Jiří Smejkal, Miroslav Forman, Lukáš Pech, Lukáš Rousek, Andrej Kudrna, Matúš Sukeľ, Robert Říčka, Marek Kvapil, Vladimír Růžička, Jan Buchtele, David Dvořáček, Tomáš Pšenička, David Vitouch, Vojtěch Kropáček, Daniel Přibyl

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz