Sparta postupně buduje kádr, zkušený útočník se chystá už na 8. sezonu

Foto: hcsparta.cz

Pražská Sparta buduje kádr pro příští období, hlásí podpis zkušeného útočníka. Mezi svěřenci trenérů Miloslava Hořavy a Josefa Jandače i nadále zůstává Jan Buchtele. Devětadvacetiletý hráč s reprezentačními zkušenostmi se ve Spartě chystá už na osmou sezonu, s vedením klubu se dohodl na nové dvouleté smlouvě

Jan Buchtele přišel do Sparty poprvé před sezonou 2013-14, poté se do ní vrátil z angažmá v ruském Jekatěrinburgu a Slovanu Bratislava. Začátek letošního ročníku v jeho případě poznamenalo zranění, po návratu na led byl ovšem Buchtele hodně platný. Vytvořil velmi údernou formaci s Miroslavem Formanem a Lukášem Pechem.

„Za několik let ve Spartě se stal Honza Buchtele jedním ze základních stavebních kamenů našeho kádru. Zejména v poslední fázi sezony nás svými výkony přesvědčil o tom, že by měl v klubu pokračovat i nadále,“ uvedl na klubových stránkách sportovní ředitel Petr Ton.

V letošním ročníku sehrál Buchtele za Spartu 39 utkání, vstřelil 12 branek a přidal 8 nahrávek. Po zranění se dostával do formy i díky jednomu utkání v dresu prvoligové Kadaně, s níž pražský klub letos spolupracoval.

„Honza má obrovskou chuť po úspěchu, na ledě je hodně nepříjemným a agresivním soupeřem. Věříme, že vážná zranění už si vybral a stane se opět jedním z nejproduktivnějších hráčů našeho mužstva," doplnil Petr Ton.

Bývalý útočník Pardubic se bude připravovat už na osmou sezonu ve Spartě. Má dostatek zkušeností i předpokladů k tomu, aby byl pro Pražany hodně platný. „Jsem moc rád, že ve Spartě budu pokračovat. V kabině máme skvělou partu, je pro mě radost za tento klub hrát. Moc si toho vážím a moc rád bych přispěl k úspěchu, po kterém všichni tolik toužíme," řekl Buchtele klubovému webu.

Foto: Juliana Zash, hcsparta.cz

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz