Sparta podlehla Ženevě. Pražany vychytal Švýcar původem z Havířova

Foto: Juliana Zash, hcsparta.cz

21. srpna 2019, 18:12

Jan Šimek

Hokejisté pražské Sparty mají za sebou úvodní zápas herního kempu v Německu. Na ledě Mannheimu Pražané podlehli švýcarské Ženevě v poměru 2:3.

V brance tradičního švýcarského klubu nechyběl rodák z Havířova Robert Mayer, který se s rodinou coby čtyřletý kluk odstěhoval právě do země pod Alpami. Ženeva šla v duelu se Spartou, která v přípravě dosud absolvovala čtyři zápasové prověrky, brzy do vedení. Servette poslal do vedení už po necelých osmi minutách zkušený Kanaďan Fehr.

Druhý gól mohl švýcarský tým přidat na konci úvodní třetiny, Maillard ovšem překonal Sedláčka až po zvuku sirény. Pražanům se povedlo ve druhé dvacetiminutovce bleskově otočit skóre. Nejprve srovnal Řepík a 36 sekund nato strhl vedení na stranu Sparty Rousek. Na výhru to ale nestačilo.

Deset minut před koncem základní hrací doby totiž srovnal Maillard a čas 53:35 znamenal další branku Servette, o kterou se postaral tentýž útočník. Hokejisté Sparty tak po nezdaru se Soči prohráli podruhé za sebou. Předtím pražské mužstvo přehrálo Slavii, Karlovy Vary a finský klub KooKoo.

V Německu sehrají sparťané ještě dva zápasy. V pátek vyzvou švédský celek HV71 z Jönköpingu a na závěr kempu narazí na Mannheim vedený českým koučem Pavlem Grossem. Zajímavostí je, že v kádru Adleru hraje i Björn Krupp, syn sparťanského kouče Uweho Krupp.

HC SERVETTE ŽENEVA – HC SPARTA PRAHA 3:2 (1:0, 0:2, 2:0)
Branky a nahrávky: 8. Fehr (Rod, Mercier), 49. Maillard (Winnik, Smirnovs), 55. Maillard (Smirnovs) – 27. Řepík (Růžička), 27. Rousek (Klíma).
HC Servette Ženeva: Mayer – Tömmernes, Jacquement, Karrer, Maurer, Guebey, Mercier, Völlmin, Smons – Miranda, Winnik, Maillard – Rod, Fehr, Wingels – Bozon, Berthon, Smirnovs – Šimek, Riat, Montandon.
HC Sparta Praha: Sedláček – Jandus, Zeleňák, Blain, Kalina, Polášek, Košťálek, Krutil – Forman, Pech, Říčka – Rousek, Klíma, Michnáč – Řepík, Růžička, Kvapil – Smejkal, Sukeľ, Kudrna.

Další přípravné zápasy na Tipsport extraligu

Čtvrtek 22. srpna:
17:00 HC Oceláři Třinec – HC Olomouc
17:30 Bílí Tygři Liberec – Amur Chabarovsk
17:30 SHC Klatovy – HC Škoda Plzeň
18:00 PSG Berani Zlín – HC Kometa Brno
18:00 Orli Znojmo – HC VÍTKOVICE RIDERA
18:00 HC Energie Karlovy Vary – Rytíři Kladno

Pátek 23. srpna:
16:00 HV71 – HC Sparta Praha (turnaj, v Heilbronnu)
16:00 HC Dynamo Pardubice – HKm Zvolen

Sobota 24. srpna:
Krefeld Pinguine – HC VERVA Litvínov (turnaj v Drážďanech)

Neděle 25. srpna:
13:30 Adler Mannheim – HC Sparta Praha (turnaj, v Heilbronnu)
16:00 Mountfield HK – Eisbären Berlín
18:30 EC Kassel Huskies – HC Energie Karlovy Vary

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz