Spadni sedmkrát, vstaň osmkrát! Jin a jang je pro štěstí, líčí Šatný

Foto: Ronald Hansel, Juniorský hokej

Seriál Příběhy masek pokračuje v Mladé Boleslavi, kde chytá táborský rodák a soběslavský odchovanec Oliver Šatný. Všechna místa se na masku dostala a hlídá je anděl strážný, jenž má výsadní postavení…

„Jako anděl strážný mi má pomáhat chránit bránu,“ říká Oliver Šatný. „Něco podobného jsem měl minulou sezonu na helmě, kterou jsem dostal od Mladé Boleslavi. Má to být něco jako anděl strážný, což se mi líbilo, takže jsem si to dal i na tuhle masku,“ přidává podrobnosti.

Černé pozadí dozdobené blesky postupně přechází do zelených pruhů, které se efektně sbíhají v bruslařském logu na bradě. „Celá maska je udělaná do barev Mladé Boleslavi,“ potvrzuje mladý brankář. „Černé noční nebe je jenom podklad a nemá další hlubší význam, pak tam jsou pruhy, které jsem podobně viděl u jednoho gólmana v NHL,“ připojuje.

Foto: Ronald Hansel, Juniorský hokej

Zajímavé a decentně vyvedené jsou drobné obrázky na uších, které se vrací do historie, a nejenom té Olivera Šatného. „Je to rožmberská růže, což je znak mého mateřského klubu v Soběslavi. Dal jsem si ho tam proto, abych nezapomněl, odkud jsem a kde to všechno začalo. Moc rád na své začátky vzpomínám,“ uvádí.

„Hokej jsem sice začal hrát v Soběslavi, ale narodil jsem se v Táboře, takže tam mám jako jeho vyobrazení Jana Žižku, který tu bojoval s husity. Na cestě do Tábora měl svoji neslavnější bitvu u Sudoměře,“ vysvětluje Šatný.

Foto: Archiv Olivera Šatného

Kdyby to bylo technicky možné, pozorovatel by uvěřil, že mřížka chránící oči vychází přímo z helmy… „Říkal jsem panu Korálovi, že bych něco podobného chtěl, protože jsem to viděl u kluků – třeba u Lukáše Dostála –, takže se to nakonec podařilo takhle do sebe zapojit,“ konstatuje reprezentační strážce brankoviště.

Foto: Archiv Olivera Šatného

Přestože zadní strana není na první pohled vidět, Oliver Šatný si tam schoval pár osobně důležitých obrázků a hesel: Chyby jsou důkazem toho, že se snažíš. Spadni sedmkrát, vstaň osmkrát. Jediný limit jsi ty sám. „Mám tam pár symbolů a pár citátů, které pro mě něco znamenají a motivují mě. Jin a jang je pro štěstí,“ uzavírá mladoboleslavský brankář.

Foto: Archiv Olivera Šatného

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz