Špaček o oslavách v Třinci, boji o MS či odchodu do Švédska: Je to pro mě výzva!

Foto: Lukáš Filipec, hcocelari.cz

4. května 2021, 21:01

Pavel Mandát

Po konci ve Finsku to u Michaela Špačka vypadalo všelijak, mladý útočník však přijal nabídku Ocelářů, se kterými později vybojoval mistrovský titul. Teď může z osobního pohledu turbulentní ročník zakončit účastí na mistrovství světa.

„Je pravda, že tahle sezona je taková turbulentní, ve Finsku jsem musel rozvázat smlouvu, takže pak jsem čekal, co bude dál. Díval jsem se tady v Česku a rozhodl se pro Třinec. Věděl jsem o jeho ambicích, s tím jsem do toho šel," líčí.

„Teď jsem dostal pozvánku do reprezentace, za kterou jsem strašně moc vděčný, budu se snažit podávat co nejlepší výkony. I proto hodnotím tuhle sezonu pozitivně," říká čerstvý extraligový šampion.

Dá se předpokládat, že Michael Špaček bude mezi výběrem hráčů, kteří dostanou šanci v dvojzápase proti Slovensku. „Je to mezinárodní scéna, což je zase trošku něco jiného než extraliga. Každý takový zápas je nová zkušenost, těším se na to," popisuje.

„Sezonu hodnotím pozitivně."

Utkání se Slovenskem vnímá řada fanoušků obou táborů jako derby. Pro Michaela Špačka je to ale zápas jako každý jiný. „Žádnou zvláštní rivalitu necítím, pro mě je to soupeř jako každý jiný, chci vyhrát."

Specialista na vhazování ví, že hokej na mezinárodní úrovni je oproti ligovým soutěžím specifický, starost mu to ale nedělá. „Je to trošku něco jiného, ale mně osobně je to úplně jedno. Myslím, že se dokážu přizpůsobit čemukoliv," praví jedna z opor Ocelářů v nedávno skončeném play off.

„Titul jsme oslavili v kabině. Mělo to výhodu v tom, že jsme byli všichni pohromadě."

A jak si šikovný centr užil mistrovské oslavy?

„Všechno bylo zavřené, takže jsme byli hlavně v kabině a v útrobách stadionu. Osobně mi to nevadilo, prostory jsou v něm taky velké a mělo to výhodu v tom, že jsme byli celou dobu pohromadě. Kdybychom se šli podívat někam ven, tak bychom se možná rozdělili po skupinkách," přemítá.

Rozhodnutí kývnout Ocelářům si odchovanec pardubického hokeje pochvaluje. „Šel jsem do Třince s vidinou mistrovského titulu a myslím, že si všechno sedlo celkem super. Ohlížím se za tím velice pozitivně."

Foto: Bildbyrån

Mistrovské oslavy si čtyřiadvacetiletý hokejista užil, na programu byla kromě jiného vítězná jízda autobusem bez střechy. „Bylo vidět, že celý Třinec tím žije," všímá si.

„Frölunda je jeden z největších evropských klubů, mají ambice. Pro mě je to výzva."

Únavu po náročném programu necítí. „Unavený nejsem, budu se snažit odvést co nejlepší výkony. Jak už jsem řekl, jsem moc rád za to, že reprezentační pozvánka přišla, popisuje čerstvá akvizice švédské Frölundy a dodává, že rozhodování o novém angažmá bylo celkem jasnou záležitostí. Jak by taky ne, vždyť Frölunda patří mezi evropské hokejové velkokluby.

„Věděl jsem to už delší dobu. Abych se přiznal, rozhodování bylo rychlé. Upeklo se to zhruba během čtrnácti dní. Byly tam i nějaké jiné varianty, ale když se pak ozvala Frölunda, neváhal jsem. Je to jeden z největších evropských klubů, mají ambice, celkově švédská liga je vnímána jako top v Evropě. Pro mě je to výzva," těší se Špaček.

Třebaže teď jej čeká angažmá ve Skandinávii, dveře do NHL si Michael Špaček nezavřel. „Určitě bych se do Ameriky jednou rád vrátil, když ta možnost bude. Ale momentálně je tu Švédsko, přičemž já se soustředím jen na příští rok," hlásí závěrem. 

Foto: Lukáš Filipec, hcocelari.cz

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz