Šok na Slovensku! Z dvacítky vyloučili největší hvězdu

Foto: Martin Voltr

4. prosince 2020, 21:06

Martin Voltr

Obrovský problém řeší slovenská reprezentace do 20 let. Z přípravy na mistrovství světa vyloučila útočníka Maxima Čajkoviče!

Slováci mají širší kádr na soustředění ve Zvolenu, kde v pátek sehráli první ze dvou modelových zápasů. Maxim Čajkovič v něm vstřelil dva góly a potvrdil tak pozici tahouna.

Jenže večer přišla z kempu šokující zpráva, že v přípravě na mistrovství světa končí.

„Celý realizační tým se jednohlasně usnesl, že chování Maxima Čajkoviče nekoresponduje s hodnotami, které jsou od předsezonního období nastavené trenéry a hráči včetně něj,“ informují Slováci na oficiálním webu hokejového svazu.

„V pátečním přípravném zápase reprezentantů mezi sebou se vícekrát prezentoval neférovým a nesportovním chováním, které vyvrcholilo tvrdými zákroky na spoluhráče hrající proti němu výrazně za hranicí únosnosti. Realizační tým se shodl, že takové chování hráčů nebude tolerovat. Maxima Čajkoviče proto vyloučil z přípravy na mistrovství světa,“ uvedli trenéři.

Pro Slováky bude ovšem jeho absence znamenat velký problém: Maxim Čajkovič měl být největší hvězdou kádru.

„V pátečním přípravném zápase reprezentantů se vícekrát prezentoval neférovým a nesportovním chováním, které vyvrcholilo tvrdými zákroky výrazně za hranicí únosnosti.“

Na loňském draftu si ho z 89. pozice vybrala Tampa Bay, poslední dvě sezony úspěšně působil v kanadské QMJHL a letos hrál za tým Bratislava Capitals v mezinárodní ICE Hockey League (bývalé EBEL). Tam si ve 12 duelech připsal devět bodů (2+7).

Pamatovat si ho můžou i čeští fanoušci: Prošel totiž mládeží Hodonína a Komety Brno.

Na dvacítkách si zahrál už v minulém ročníku se slabou bilancí dvou nahrávek v pěti utkáních. Druhou účast nepřidá.

„Mrzí mě, co se stalo. Uvědomuji si, že moje chování nebylo vhodné a nesu za něj následky. Rozhodnutí realizačního týmu respektuji,“ ocitovaly stránky hockeyslovakia.sk devatenáctiletého útočníka.

Slovenská reprezentace o to víc uvítá, že letos z elitní skupiny turnaje nikdo nesestoupí. Právě ročník 2001 ji totiž na šampionátu kategorie U18 neudržel. A tam Čajkovič sbíral bod na zápas...

Foto: Martin Voltr

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz