Slušná přestřelka, vtipkuje Bernad. Gól předpověděl z trestné lavice

David Šťastný a David Bernad. | Foto: Jan Pavlíček, bkboleslav.cz

Karlovy Vary se ve čtvrteční předehrávce osmého kola odrazily ode dna. Na ledě Mladé Boleslavi získaly za hubené vítězství kýžené tři body a v tabulce se posunuly na 13. místo. Výhru 1:0 ocenil i obránce David Bernad, pro kterého bylo utkání velmi speciální.

Jediný gól rozhodl. K vyraženému kotouči se nejrychleji dostal Dávid Gríger a překonal Filipa Novotného. Celou situaci sledoval David Bernad z trestné lavice, na kterou se dostal ve 35. minutě společně s Adamem Jánošíkem po špičkování za boleslavskou bránou.

„Když jsem na ní dosedl, tak říkám: Hele, my jsme silní ve hře čtyři na čtyři. Udělal jsem pro to maximum, dáme teď gól. Osm vteřin a byl puk v bráně,“ směje se vzniklé situaci.

„Slušná přestřelka, co si budeme povídat,“ vtipkuje i směrem ke konečnému skóre karlovarský obránce. „Zaplaťpánbůh, že jsme vyhráli. Výsledky pro nás nebyly úplně optimální. Zužitkovali jsme zápas a jsem za to rád,“ těší Bernada.

„Slušná přestřelka, co si budeme povídat.“

Pro něj mělo utkání se Středočechy specifický náboj. V Mladé Boleslavi strávil deset let a poprvé stál na straně soupeře. „Nervozitu jsem moc necítil. Obával jsem se jí, ale po rozbruslení ze mě spadla. Vyměnili jsme si s kluky pár pohledů a pár připomínek. Ve větší míře jsme se pak popichovali s Oldou Kopeckým,“ zmiňuje pošťuchování s bývalými spoluhráči a kustodem.

Písecký rodák se dočkal i přivítání od domácích fanoušků. „Už na začátku zápasu mě vyvolávali, byl to zvláštní pocit. Když jsem byl na rozcvičce, zdravil jsem desítky lidí. Je super slyšet své jméno tady, když přijedete jako soupeř,“ uznává Bernad a děkuje divákům za přívětivé uvítání.

Za vítězství na ledě bývalého týmu ho čeká zápisné. „Drahé bude dost,“ směje se. „Ale motivace k takovému zápasu patří. Jsem rád, že s kluky tady mám pořád dobrý vztah. Když to bude takto probíhat dál, nemám problém do kasy něco dát,“ doufá v dalších duelech v lepší výsledky Karlových Varů.

„Už na začátku zápasu mě vyvolávali, byl to zvláštní pocit."

Zlom nastal už na počátku utkání. Vstup do zápasu měli lepší domácí hokejisté, avšak Západočeši dokázali tlaku vzdorovat. „Na tlak Boleslavi jsme byli připravení a ustáli ho,“ popisuje Bernad, podle kterého bylo klíčových úvodních pět minut.

„Hráli jsme jednoduše, vyhazovali jsme puky ven. Bruslaři se nadřeli, dobývání je stálo spoustu sil,“ míní obránce Energie, která po vstřelené brance dokázala ustát nápor střelecky aktivnějších Středočechů.

Výhra za tři body posunula Karlovy Vary na předposlední příčku. „Těší mě, že jsme se odrazili ze dna. Výhoda je, že ze dna už to níž nejde, můžeme už jenom stoupat výš a výš,“ uzavírá s úsměvem Bernad.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz