Slavíčka nezlomil ani draft. Prodloužil smlouvu ve Slavii

Foto: Karel Švec, hc-slavia.cz

V jeho věku ti nejtalentovanější hokejisté vždy řeší odchod do zahraničí, Šimon Slavíček ovšem zůstává doma. Sedmnáctiletý útočník podepsal novou smlouvu doma ve Slavii.

Slavíček byl jedním ze čtrnácti českých hráčů, kteří tento týden prošli draftem kanadských juniorských soutěží: Ze 42. příčky si ho vybrali Flint Firebirds. Dres týmu z Michiganu však nejméně v následující sezoně neoblékne.

Odmítl také další nabídky ze zahraničí.

„Uvažoval jsem o tom a bylo to pro mě těžké rozhodování, protože může ovlivnit celou mojí kariéru. Nakonec jsem se rozhodl pro Slavii. Je to moje srdeční záležitost, roli hrála také škola a kamarádi, které tu mám,” říká mladý útočník pro web hc-slavia.cz.

Velký talent sešívaných loni nakoukl do sedmi utkání Chance ligy, před zastavením mládežnických soutěží táhl juniorku Slavie třinácti body ve třinácti utkáních (5+8). Na konci sezony si jako jeden ze tří hráčů mladšího ročníku 2004 zahrál i na mistrovství světa do 18 let.

Foto: Martin Voltr

„Šimon je velmi talentovaný kluk, my všichni trenéři, kteří jsme ho na Slavii v průběhu let trénovali, víme, co v něm je, a doufám, že se mu povedou naplnit očekávání, která on sám od sebe má. Jsem moc rád, že se rozhodl jít touhle cestou a dostat se do velkého hokeje přes Slavii,” líčí hlavní kouč Jiří Veber.

Nyní se Slavíček soustředí na reprezentační osmnáctku, jejíž dres by měl obléknout na domácím Hlinka Gretzky Cupu. Vzápětí bude pozornost dělit mezi seniorský a juniorský tým Slavie.

„Chtěl bych se prosadit v áčku a pravidelně bodovat v Chance lize, ale vím, že to nebude jednoduché. Taky chci pomoci juniorům, aby se nespadlo. V reprezentaci bych chtěl být silným článkem týmu,” dívá se dopředu.

Foto: Karel Švec, hc-slavia.cz

Za rok by pak rád slyšel svoje jméno na draftu NHL. „Před rokem jsem si říkal, že je nereálné, abych se tam dostal, a těm, co mi říkali, že bych tam mohl být, jsem odpovídal, že ani náhodou. Ale teď cítím, že mám velkou šanci. Věřím si a budu dělat maximum pro to, abych byl draftovaný,” doplňuje na stránkách Slavie.

Vedle hokejových kvalit zdobí Šimona Slavíčka taky skvělý charakter. Před dvěma a půl lety zrušil v utkání dorostenecké extraligy proti Kladnu chybně uznaný gól, za což si vysloužil i cenu fair play od Českého olympijského výboru.

Později se blýskl dalším šlechetným gestem, když odvolal vyloučení soupeře z Chomutova.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz