Šlágr rozhodl Řepík. Pak kvitoval odvahu Pecha i setrvání Sobotky

Foto: Jan Beneš, hcsparta.cz

25. ledna 2021, 15:01

Adam Bagar

Šlágr kola mezi vedoucí Spartou a třetími Bruslaři přinesl tradičně vyrovnanou bitvu, kterou za stavu 2:2 rozsekl až v prodloužení domácí kapitán Michal Řepík.

„Já se hlavně snažil dobře napadat soupeřovu rozehrávku, abych se dostal na kotouč. Vzápětí se mi jej podařilo vypíchnout obránci a ujet do brejku. První myšlenka byla taková, že zkusím zakončit mezi betony, ale svůj úmysl jsem poté přehodnotil. Jsem rád, že střela prošla a my se mohli radovat,“ popisuje šťastný střelec.

Sparta sice v utkání ztratila vedení 2:0, dva body však brala. „První dvě třetiny nebyly špatné, ve třetí už naše hra nebyla dobrá. Přestali jsme dohrávat osobní souboje, soupeř byl hodně aktivní a měl víc ze hry. Naštěstí nás Machy podržel, chytal fantasticky. Byl to těžký zápas, za dva body jsme moc rádi,“ hlásí Michal Řepík.

Třetí dějství přineslo kromě boleslavského vyrovnání i pěstní výměnu mezi Lukášem Pechem a Petrem Šidlíkem. „Pecháček to neměl jednoduché, ale ve finále se s tím popasoval celkem dobře. Je skvělé, že se nebál a šel do bitky takhle naostro. Celý moment nás nakopnul, byť bitka moc nedopadla dle našich představ.“

Sparta tahák zvládla i díky výborným přesilovkám, v nichž byla proti Bruslařům stoprocentní. „Přesilovky nám teď klapou, celkově na nich průběžně hodně pracujeme a snažíme se je dál zdokonalovat. Je super, že pomáháme týmu góly v početních výhodách. Hlavně, abychom v tom pokračovali,“ přeje si 32letý hokejista.

Ten si polepšil už na 39 bodů (20+19), daří se mu i v nové formaci po boku Vladimíra Sobotky a Lukáše Rouska. „Hraje se mi s nimi skvěle. Rousíno má skvělý pohyb a v útočném pásmu si dokáže připravit řadu skvělých příležitostí. Vláďa je pro změnu náš tvůrce hry, včas odhadne, kdy je vhodné podržet kotouč na holi,“ líčí.

Není divu, že Sobotkovo prodloužení smlouvy do konce sezony kvituje. „Jednoznačně. Sob je prostě zkušený hráč s bohatými zkušenostmi. Všichni jsme moc šťastní, že tu s námi zůstane. Věřím, že nám ve vyřazovacích bojích hodně pomůže. Mladší kluci se od něj mohou naučit spoustu věcí v tréninku i posléze v zápase.“

Od těch si teď sparťané na chvíli oddechnou, další je čeká až v pátek proti Plzni. „Dva dny si odpočineme, vyčistíme hlavy. Společného času v kabině bylo nyní hodně. Tím nechci říct, že bych nehrál dál zápasy, ale pauza přijde vhod. Vyléčíme různé šrámy a od středy se začneme pomalu připravovat na další domácí zápas.“

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz