Skvělý Jašek vybojoval smlouvu v NHL. Na tři roky se upsal Vancouveru

Foto: Facebook Utica Comets

20. dubna 2018, 22:25

Václav Jáchim

Krátce poté, co hokejisté Liberce prohráli rozhodující sedmé čtvrtfinále play off s Mountfieldem, vyrazil do zámoří za naplněním velkého snu. Lukáš Jašek uzavřel profesionální zkušební kontrakt na farmě Vancouveru a předvedl se neskutečně. Nadaný útočník byl okamžitě produktivní, v zápasech dominoval, bleskově si vysloužil velkou odměnu. "Jašek s s vedením Vancouveru dohodl na tříleté nováčkovské smlouvě," informoval hokej.cz Michal Sivek ze společnosti Euro Hockey Services,která hráče zastupuje.

Takový příběh se jen tak nevidí. Ve Vancouveru věděli, že bývalý hokejista Třince a účastník mistrovství světa dvacetiletých 2017 umí. Klub Jaška draftoval v roce 2015, tenkrát ze 174. pozice, pro Vancouver to byla v tehdejším výběru šestá volba. "Představitelé Vancouveru vlastnili na Lukáše práva až do roku 2019, celou dobu ho sledovali. Když se naskytla po sezoně možnost, projevili zájem, aby ročník dokončil ve farmářském týmu Utica Comets," konstatuje Sivek.

Věci dostaly spád, jakmile Liberec vypadl z play off. "Jediná možnost, jak dostat hráče do AHL po uzávěrce transferů, je profesionální zkušební kontrakt. Přesně k tomu došlo, povedlo se nám všechno rychle vyřídit. Musíme poděkovat vedení libereckého klubu za to, že Lukášovi vyšli vstříc. Pro Jaška to byla velká příležitost, jak na sebe upozornit," připomíná jeden z jeho českých zástupců.

Jakmile byly potvrzeny všechny formality, dvacetiletý rodák z Třince vyrazil za Atlantik. "Okamžitě po příjezdu nastoupil do AHL a všechny ohromil způsobem, jak si vedl. Lukáš jednak sbíral body za góly a nahrávky, jednak byl na ledě skutečně vidět. Ačkoli měl těžkou sezonu, hrál výborně," potvrzuje Sivek. V základní části AHL stihl český mladík šest utkání, připsal si v nich tři branky a sedm asistencí.

Hlavně díky tomu zástupci Canucks neváhali a přišli s nabídkou smlouvy. "V klubu měli o Lukášovi přehled, přesto je na farmě překvapil. Potvrdil, že umí, že má velkou perspektivu. Šel si za svým a dočkal se krásné odměny. Jašek podepsal tříletou nováčkovskou smlouvu, sezonu dokončí na farmě. Co bude dál, to hodně ovlivní tréninkový kemp a další vývoj. Lukáš si každopádně ověřil, že veškerá práce má smysl. NHL je zase o kousek blíž," uzavírá Michal Sivek.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz