Škarek s Kořenářem jedou na MS, Dukle pomůže brněnský Vejmelka

Foto: Michal Eger, hc-kometa.cz

6. prosince 2017, 16:17

Adam Bagar

Extraligový nováček z Jihlavy hlásí další změnu ve svém kádru. Dukla reaguje na prosincovou absenci brankářů Jakuba Škarka a Josefa Kořenáře, kteří byli nominováni na MS hráčů do 20 let. Na Vysočinu se v rámci hostování z Komety stěhuje Karel Vejmelka! Ten Jihlavě vypomůže během juniorského šampionátu a s ním spojenou přípravou.

„Řešili jsme situaci, že dva naši gólmani jsou v nominaci na MS dvacítek. Na jedné straně je to pro klub velká čest a potvrzení dobré koncepční práce klubu, ale na druhé straně nám tím vznikla starost, jak po dobu turnaje v Americe zajistit zápasy našeho prvního týmu,“ přiznává jednatel jihlavského klubu Bedřich Ščerban.

Trenérům Vlkovi a Zemanovi by zůstala brankářská dvojice Lars Volden – Jan Brož. „Proto jsme se dohodli s Kometou, že u nás bude pro toto časové období působit Karel Vejmelka,“ doplňuje Bedřich Ščerban s tím, že jednadvacetiletý brankář bude v Dukle hostovat. Poprvé se v Jihlavě představil už na úterním tréninku.

„Na jedné straně je to pro klub velká čest a potvrzení dobré koncepční práce klubu, ale na druhé straně nám tím vznikla starost.“

Vejmelka, který byl před dvěma lety draftován Nashvillem, v aktuální sezoně zasáhl do šesti extraligových utkání. V nich vychytal dvě čistá konta a v jeho statistikách tak najdeme skvělá čísla. Jeho úspěšnost zákroků činí 93,68 procenta a průměr inkasovaných branek na zápas 1,81. Převyšuje tím svého kolegu Marka Čiliaka.

Dalších pět zápasů letos odchytal za prvoligovou Třebíč, za kterou sbíral starty už v minulých třech ročnících. Jeho největšími úspěchy jsou zatím letošní mistrovský titul s Kometou nebo stříbro z šampionátu hráčů do osmnácti let v roce 2014. Mezi tuzemskou elitou si Vejmelka zachytal nejen v Brně, ale i v Pardubicích.

Foto: hcdukla.cz

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz