Severské derby pro Švédy! Díky přesilovkám slaví triumf na Karjala Cupu

Foto: Twitter Tre Kronor

Poslední duel Karjala Cupu byl o tom, kdo ovládne celý turnaj. A to se povedlo Třem korunkám, které vyhrály 3:1 proti Finsku, všechny góly vstřelily v početní výhodě.

Utkaly se dva celky, které v předchozích duelech nezaváhaly: porazily Čechy i Rusy.

Severské derby navštívilo přes 12 tisíc diváků a v zaplněné Hartwall Areně šli do vedení Švédové v 15. minutě.

V početní výhodě našel Christian Djoos před brankou zaparkovaného Antona Landera a ten ztečoval kotouč za brankáře Finů – 0:1.

Poté se na branku čekalo asi dvacet minut, a opět to bylo v přesilové hře. Jesper Olofsson z pravého kruhu poslal puk do brankoviště a Atte Ohtamaa si ho nešťastně srazil do vlastní branky.

Suomi mohli snížit, do samostatného úniku se cpal Toni Rajala, Gustav Lindvall však v leže přizvedl beton a jeho pokus zneškodnil.

?? Češi na listopadovém podniku Euro Hockey Tour poprvé od roku 2015 obsadili poslední místo ❌

Zveřejnil(a) Hokej dne Neděle 14. listopadu 2021

A pak přišla pro domácí rána...

Další vyloučení potrestal už po pěti sekundách Henrik Tömmernes, jehož nahození od modré si ztečoval opět nešťastně jeden z obránců soupeře do své sítě. Obě branky byly opravdu smolné, ale na to se historie už ptát nebude.

Finové dokázali pouze snížit na 1:3 ve 43. minutě, když dopravil kotouč do sítě Heikki Liedes. Závěrečná hra v šesti úspěšná nebyla a Švédové tak ovládli celý turnaj bez ztráty bodu.

Nejlepším brankářem Karjala Cupu byl vyhlášen švédský Lars Johanssen, mezi obránci byl nejlepší finský Sami Vatanen. Útočníkem turnaje se stal Švéd Anton Lander.

Výsledek šestého utkání na turnaji Karjala:

FINSKO – ŠVÉDSKO 1:3 (0:1, 0:2, 1:0)

Branky a nahrávky: 43. Liedes (M. Aaltonen, Koivisto) – 15. Lander (Djoos), 35. Olofsson (Tömmernes, Bristedt), 38. Tömmernes (Bristedt).
Rozhodčí: Björk, Vikman – Malmqvist, Nikulainen.
Vyloučení: 3:2.
Využití: 0:3.
Střely na branku: 19:29.
Diváci: 12 206.
Nejlepší hráči: Heikki Liedes (FIN) – Emil Djuse (SWE).
Finsko: Olkinuora – Saarijärvi, Ohtamaa, Lindbohm, Vatanen, Sund, Koivisto, Kotkansalo, J. Parikka – Innala, V. Filppula, Pakarinen – H. Pesonen, V. Petman, Rajala – Liedes, M. Aaltonen, Ojamäki – Tallberg, Björninen, M. Anttila. Trenér: Jalonen.

Švédsko: Lindvall (41. Lars Johansson) – Tömmernes, Pudas, Djuse, Folin, Djoos, Hansson – Bromé, Lander, C. Klingberg – Holmberg, F. Olofsson, A. Bengtsson – Bristedt, Linus Johansson, Nygärd – Everberg, J. de La Rose, Olofsson. Trenér: Garpenlöv.

Tabulka Euro Hockey Tour

 TýmZVVPPPPSkóreBody
1. Švédsko 3 3 0 0 0 11:4 9
2. Finsko 3 2 0 1 0 8:5 6
3. Rusko 3 1 0 0 2 7:9 3
4. Česko 3 0 0 0 3 5:13 0

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz