Šestnáctka míří do Sokolova a Chebu, na Švýcary vyrukuje s 11 nováčky

Foto: Ronald Hansel, Juniorský hokej

27. října 2018, 10:47

Martin Voltr

První turnaj už mají za sebou, teď se nejmladší čeští reprezentanti ročníku 2003 těší na tradiční dvojici akcí před vlastními fanoušky. Tou první je trojzápas se Švýcarskem, které šestnáctka přivítá na západě republiky.

Úvodní turnaj v Salcburku neměl pro české reprezentanty do 16 let úspěšný konec. Jasně sice zdolali domácí akademický výběr i Slováky, ale v měření s Ruskem dostali dvě facky. Než se zkusí sborné pomstít před Vánoci, čeká je zase protivník z druhé evropské gardy.

Ne snad vinou výsledků, ale na druhou zápasovou akci obměnil trenér Petr Haken svůj kádr z poloviny, aby viděl v akci další hokejisty z širšího okruhu talentů. Proti Švýcarům nastoupí dvanáct hráčů, kteří absolvovali rakouský turnaj, a jedenáct, pro něž půjde o mezistátní premiéru. Šanci si povětšinou vysloužili na startu října v modelových zápasech v Telči.

Kompletně nové je složení na brankářském postu – o porci tří utkání by se měli rovnoměrně podělit hradecký Jakub Tichý, pardubický Michal Borovička a přerovský Tomáš Suchánek.

Foto: Ronald Hansel, Juniorský hokej

Z obránců poprvé obléknou zápasový dres nositel známého příjmení Adam Srdínko ze Slavie, Tomáš Machů z Vítkovic a Martin Böhm z Liberce.

V útoku zase realizační tým nově uvidí plzeňského Marcela Marcela, hradecké Matyáše Budinu a Šimona Marhu – nejlepšího dorostence měsíce září –, Tygra Davida Putze a Oceláře Michala Ramika.

Reprezentanti se sejdou v pondělí 5. listopadu na zimním stadionu v Sokolově, kde budou nejdřív dvoufázově trénovat a následně tam odehrají páteční (17:30) a nedělní (14:00) duel. V sobotu (16:00) se představí fanouškům v nedalekém Chebu.

Český ročník 2003 poměří se Švýcarskem síly poprvé. Soupeř v srpnu opanoval turnaj v Zell am See, kde postupně porazil Německo 3:2, Rakousko 6:0 a Lotyšsko 8:4.

Foto: Ronald Hansel, Juniorský hokej

Nominace českého týmu

Brankáři:
Jakub Tichý (Hradec Králové), Tomáš Suchánek (Přerov), Michal Borovička (Pardubice).

Obránci:
David Jiříček (Plzeň), Adam Srdínko (Slavia Praha), Stanislav Svozil (Kometa Brno), Ondřej Cubo, Tomáš Machů (oba Vítkovice), Jiří Ticháček (Kladno), Martin Böhm (Liberec), David Moravec (Jihlava).

Útočníci:
Marcel Marcel, Dominik Soukup (oba Plzeň), Lukáš Pajer, Šimon Marha, Matyáš Budina (všichni Hradec Králové), Jakub Brabenec, Jakub Kos (oba Kometa Brno), Marek Brada (Vítkovice), Martin Ryšavý (Přerov), David Putz (Liberec), Matouš Menšík (Jihlava), Michal Ramik (Třinec).

Náhradníci:

Obránci: Jakub Šedivý (Liberec), René Smolka (Vítkovice), Marek Pelda (Hradec Králové), Patrik Fajmon (Kometa Brno), Marek Chvátal (Jihlava). Útočníci: Matěj Kloz, Adam Paleček (oba Pardubice), Jakub Altrichter (Slavia Praha), Jan Půček (Vsetín), Gabriel Szturc (Havířov), Ivo Sedláček (Kometa Brno).

Realizační tým:

Manažer: Radek Ťoupal
Hlavní trenér: Petr Haken
Asistenti trenéra: Václav Eismann a Richard Žemlička
Trenér brankářů: Jiří Sklenář
Videotrenér: Jakub Zelenka
Lékař: MUDr. Tomáš Madrý
Hospodář: David Merc

Program zápasů

Pátek 9. listopadu (Sokolov):
17:30 Česko – Švýcarsko

Sobota 10. listopadu (Cheb):
16:00 Česko – Švýcarsko

Neděle 11. listopadu (Sokolov):
14:00 Česko – Švýcarsko

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz