Šestnáctka konečně porazila Slováky. Našla čtyři nové střelce

Foto: Tereza Menčíková

23. ledna 2020, 17:54

Martin Voltr

Česká reprezentace do šestnácti let se s dvojzápasem proti Slovákům loučí s poloviční úspěšností. Po úvodní porážce 4:5 v prodloužení výrazně zabrala a na hodonínské půdě zvítězila 4:1.

Po Lukáši Malantovi dostal v brance příležitost Mario Žalčík a inkasoval jediný gól, nicméně neměl zdaleka tolik práce jako jeho protějšek Patrik Jurčák. České naděje ročníku 2004 totiž přestřílely soupeře jednoznačným poměrem 36:16.

Za reparátem vykročily už v první třetině, kdy vedly 2:0 díky Adamu Burianovi a Šimonu Němcovi. Jenže Slováci před pauzou snížili Alexem Šotkem a domácím mladíkům se mohly do hlav vkrádat vzpomínky na úvodní duel, v němž dvoubrankové vedení prohospodařili.

Tentokrát však podobnou zápletku nedopustili. František Formánek ve druhé a Robin Sapoušek ve třetí třetině dodali na české hokejky klid a pojistili výhru 4:1. Svěřenci Petra Hakena tak na Slováky vyzráli v letošním ročníku poprvé, předtím východním sousedům dvakrát podlehli.

Odvetu si ještě navíc osladili cennými individuálními zářezy: Všichni čeští střelci skórovali vůbec poprvé v reprezentační kariéře! Burian s Němcem to zvládli hned na své první zápasové akci.

ČESKO – SLOVENSKO 4:1 (2:1, 1:0, 1:0)

Branky a nahrávky: 10. Burian (Přibyl, Hrbek), 16. Š. Němec (Petrásek), 27. Formánek (Polák), 51. Sapoušek.
Rozhodčí: Obadal – Měkýš, Otáhal.
Vyloučení: 6:4.
Využití: 0:1.
V oslabení: 1:0.
Střely na branku: 36:16 (12:7, 11:6, 13:3).
Diváci: 110.
Nejlepší hráč ČR: Robin Sapoušek.
Česko: Žalčík – Puchala, Brůna, Houdek, Burian, Jerman, Š. Němec, Hrbek, Krajčík – Jungwirth, Hrabík, Juříček – Formánek, Petrásek, Přibyl – Plos, Sapoušek, Polák – Čáp, Novotný, Becher. Trenéři: Haken, Philipp a Lobo.
Slovensko: Jurčák – Kmec, Hruška, Kremnický, Krakovský, Tomas, Nátny, Štekláč, Nahalka – Šotek, Petrovský, Mešár – Lachkovič, Bartakovics, Ondriš – Ridzoň, M. Molnár, Honzek – Kukumberg, Plevka, O. Molnár. Trenéři: Sýkora, Palov a Valábik.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz