Šestnáctiletý Pytlík se poprvé trefil. Čeká ho další půjčka? Možná jo, směje se

Foto: Petr Kotala, hc-vitkovice.cz

V polovině ledna debutoval mezi elitou, teď se dočkal první extraligové branky. Šestnáctiletý vítkovický talent Jaromír Pytlík svou trefou nalomil královéhradecké hokejisty, kteří Ostravanům podlehli poprvé v aktuálním ročníku. Pytlík skóroval hned ze své první střely na branku v utkání. Celkově na první gól v nejvyšší soutěži potřeboval pouhých sedm střel. „Je skvělé, že tady můžu být a zlepšovat se. Kluci mě berou, což je super,“ pochvaluje si mladý útočník, který nastupuje s mřížkou na helmě.

Když 19. ledna debutoval v Tipsport extralize proti Olomouci, hned během prvního střídání se probil k nebezpečné střele, kterou mu chytil Konrád. Na první branku si tak Pytlík musel chvíli počkat. Dočkal se nyní, v čase 13:50 pohotovou dorážkou poslal Vítkovice do vedení nad Hradcem.

„Trochu jsem se bál, jestli to trefím. Nakonec to ale bylo dobré,“ usmívá se vítkovický klenot. „Zápas jsem si moc užil. Jsem hlavně rád, že jsme ho vyhráli, protože to bylo důležité utkání. Je super, že jsme ho zvládli,“ dodává.

K první extraligové brance se mu bude jistě pojit i vzpomínka na Jana Výtiska, který jej samým nadšením málem umačkal. „Všichni jsme měli velkou radost, že jsem se trefil. Já nejvíce,“ vypálí upřímně.

Foto: Petr Kotala, hc-vitkovice.cz

Na zápisné po premiéře v nejvyšší soutěži si musel půjčit. Teď ho možná čeká repete. „Už jsem se z toho vylízal a teď mě to čeká zase znova,“ povídá naoko naštvaně. Takže další půjčka? „Možná jo,“ směje se.

Sazebník ve vítkovické kabině je sice neúprosný, pro šestnáctiletého dravce je ale hlavní, že může své nadání rozvíjet mezi profíky v extralize. „Možnost hrát za áčko si strašně moc užívám. Je skvělé, že mě kluci berou, a že tady můžu být, hrát a zlepšovat se,“ pokračuje nadšeně.

Gól Jaromíra Pytlíka

Kromě prvních extraligových zkušeností, které pomaloučku nabírá ve Vítkovicích, ho v zápasovém tempu udržují druholigové bitvy za Žďár nad Sázavou. V dresu Plamenů absolvoval Pytlík 23 utkání, ve kterých vstřelil 14 gólů a na jedenáct jich přihrál.

Vzhledem k rozsáhlé marodce, která ostravský celek postihla, si proti Hradci Králové zahrála řada mladíků. Vedle Jaromíra Pytlíka třeba Daniel Kurovský, Radim Toman nebo Jozef Baláž, kteří jsou věkem teprve junioři. Šimon Stránský se narodil v roce 1997, Tomáš Jáchym o rok dříve.

Navíc pevné místo v sestavě Vítkovic už si dříve vybojovali i dva ročníky 1995 – obránce Lukáš Klok a útočník Patrik Zdráhal. „Pro nás mladé je to pecka a obrovská zkušenost, že tady vůbec můžeme být a zahrát si extraligu,“ uzavírá Jaromír Pytlík.

Sestřih zápasu

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz