Šest let čekání je u konce! Sparta jde do finále, Motor má bronz

Foto: Jan Beneš, hcsparta.cz

Sparta si po šesti letech znovu zahraje finále extraligového play off: sérii proti Českým Budějovicím ukončila na domácím ledě po obratu z 1:2 na 3:2. Její vítěznou branku vstřelil v 54. minutě útočník Roman Horák.

Reklama na hokej. Pátá semifinálová bitva v O2 areně nabídla všechno – vypjaté okamžiky, pěkné akce i góly. 

Hokejisté Motoru měli podruhé za sebou nůž na krku: pokud by se jim nepodařilo zvítězit, tak by jejich sezona byla u konce. 

A v úvodu působili aktivnějším dojmem, jenže...

Jenže v 5. minutě se hned po první střele na hostující klec radovala Sparta, zasloužil se o to nejproduktivnější borec vyřazovací fáze David Tomášek. 

Zbytek první části se pak nesl zejména v duchu potyček, ta největší se strhla po zákroku Jiřího Novotného na Davida Vitoucha. 

Nástup do prostředního dějství každopádně patřil Českým Budějovicím, které dvěma zásahy během 63 vteřin otočily skóre z 1:0 na 1:2. 

Nejprve se mezi střelce zapsal navrátilec Milan Gulaš, po něm hostující euforii rozpoutal ocelový muž Daniel Voženílek.

Vedení Jihočechům ale vydrželo jen něco přes tři minuty: v čase 25:36 při hře v početní výhodě udeřil vítěz produktivity základní části Filip Chlapík. 

Hra se v další fázi zápasu trochu uklidnila. Bylo vidět, že ani jeden tým nechce v důležité chvíli udělat chybu. 

Dvanáct minut před koncem potom napálil Forman tyč...

Útočník Pražanů ale nakonec smutnit nemusel. V 54. minutě to byl právě on, kdo nabil Romanu Horákovi, a ten z mezikruží prostřelil Hrachovinu.

Hosté stejně jako celou sérii bojovali ze všech sil, ani závěrečné odvolání brankáře už ovšem vyrovnání nepřineslo. České Budějovice doplatily také na přesilové hry, v nichž se jim nedařilo celé play off.

Bronzová medaile je pro ně přesto velkým úspěchem. Zvlášť pokud vezmeme v potaz, že ještě dva roky zpátky hrál Motor první ligu.

Sparta se o mistrovský titul utká s úřadujícími šampiony z Třince. Utne patnáctiletý půst a zvedne nad hlavu Masarykův pohár?

HC SPARTA PRAHA – HC MOTOR ČESKÉ BUDĚJOVICE 3:2 (1:0, 1:2, 1:0)

Branky a nahrávky: 5. Tomášek (Chlapík, Moravčík), 26. Chlapík, 54. R. Horák (M. Forman, E. Thorell) – 22. Gulaš (Vráblík, Štencel), 23. D. Voženílek.
Rozhodčí: Šír, Mrkva – Lederer, Rampír.
Vyloučení: 12:8.
Využití: 1:0.
Střely na branku: 22:26.
Diváci: 12 228.
Konečný stav série: 4:1.
Nejlepší hráči: Filip Chlapík – Daniel Voženílek.
HC Sparta Praha: J. Hudáček – Matuškin, David Němeček, A. Polášek, T. Pavelka, Moravčík, Tomáš Dvořák, Jurčina – D. Kaše, Sobotka, M. Řepík – Chlapík, Vitouch, Tomášek – E. Thorell, R. Horák, M. Forman – Buchtele, Stoljarov, Dvořáček. Trenéři: Jandač, Hořava, Hamara a Hlinka.
HC Motor České Budějovice: Hrachovina – Štencel, Vráblík, Percy, Piskáček, Šenkeřík, Bučko, Štich – D. Voženílek, J. Novotný, Valský – Abdul, Pech, Vondrka – M. Beránek, M. Hanzl, Gulaš – Chlubna, Holec, J. Ondráček. Trenéři: Modrý, P. Martinec a Fousek.

Program finále Generali Česká pojišťovna play off TELH

Pondělí 18. dubna – 1. zápas:
HC Oceláři Třinec – HC Sparta Praha

Úterý 19. dubna – 2. zápas:
HC Oceláři Třinec – HC Sparta Praha

Pátek 22. dubna – 3. zápas:
HC Sparta Praha – HC Oceláři Třinec

Sobota 23. dubna – 4. zápas:
HC Sparta Praha – HC Oceláři Třinec

Úterý 26. dubna – případný 5. zápas:
HC Oceláři Třinec – HC Sparta Praha

Čtvrtek 28. dubna – případný 6. zápas:
HC Sparta Praha – HC Oceláři Třinec

Sobota 30. dubna – případný 7. zápas:
HC Oceláři Třinec – HC Sparta Praha

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz