Semifinále je velký úspěch, o budoucnost se nebojím, hlásí Král

Foto: Karel Švec, Český hokej

27. května 2019, 18:05

Adam Bagar

Prezident Českého hokeje Tomáš Král vyjádřil spokojenost s vystoupením národního týmu na mistrovství světa v Bratislavě, kde parta kolem Miloše Říhy skončila čtvrtá za Finy, Kanaďany a Rusy. „Už semifinále považuju za velký úspěch,“ hlásí.

Přestože placka nevyšla, národní tým bavil. Pod Milošem Říhou hrál atraktivní útočný hokej, ostatně nastřílel nejvíc gólů ze všech šestnácti týmů. „Z mého pohledu jsme odehráli vynikající turnaj. A pevně doufám, že to stejně vidí celá sportovní veřejnost,“ pokyvuje Král.

Češi moc toužili zlomit sedmileté čekání na jednu z medailových sad. „Jasně, že jsme si ji moc přáli. Abych pravdu řekl, při pohledu na soupisky soupeřů jsem byl trochu skeptický, ale když jsem viděl, jak kluci hráli, tak jsem věřil,“ pokračuje nejvyšší muž Českého hokeje.

Reprezentanti ve skupině nestačili jen na Rusy, ve čtvrtfinále přehráli Německo a až v boji o finále se museli sklonit Kanadě. „To byl náš nejslabší zápas na mistrovství, ten nám bohužel nevyšel podle představ,“ líčí Král. Ještě víc jej ale mrzí skvělá bitva o bronz s Rusy.

„Byla tam na týmu vidět obrovská vůle, chtění. Strašně moc mě to za kluky mrzí, protože jsme Rusko přehrávali, kluci měli větší touhu po vítězství, ale nespadlo nám to tam,“ smutní Král. Češi sbornou přestříleli 50:30, od třetí části ji drtili, přesto padli 2:3 po nájezdech.

„Náš hokej se drží na pozicích, které mu patří. Neříkám, že je situace úplně špičková, ale velmi dobrá ano,“ má jasno po čtvrté příčce, kterou ocenili také fanoušci. „Chtěl bych poděkovat celému týmu i trenérům, kapitán Jakub Voráček taky odvedl neskutečnou práci.“

Krále těší výkony z Bratislavy i směrem k budoucnosti. „Nemám strach, nebojím se o budoucnost našeho hokeje. Máme hráče, kteří přebírají štafetu po neskutečné generaci, což je pozitivní. Měl jsem zase po dlouhé době pocit, že je všechno tak, jak to bývalo před lety,“ líčí.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz