Šel si Hradec jen zahrát? Moc jsme toho nenabídli, ví Šimánek

Foto: Stanislav Souček, mountfieldhk.cz

1. března 2017, 18:20

Martin Voltr

Bude Mountfield černým koněm play off? Možné to pořád je, jenže na závěr základní části se sám dostává do nepohody. Z posledních čtyř zápasů získal jenom dva body – proti Zlínu jako by se na jeho straně ukázalo uspokojení z jistoty čtvrtfinále, motivace ševců postoupit do desítky aspoň dvě třetiny převládala.

Přitom i Hradec má motivaci jasnou. A velkou. Ještě nedávno vypadal reálně i boj o druhé místo, blížila se jistota první čtyřky. Jenže teď Východočeši prohráli tři ze čtyř zápasů. Asi víc než neúspěchy v Liberci a Třinci je mrzí výkony na domácím ledě, kde nejprve ztratili dvoubrankové vedení nad Olomoucí a tentokrát už přenechali všechny body Zlínu.

„Hlavně musíme být hladovější a chtít ten zápas vyhrát, a ne si jít jen zahrát.“

„Bohužel jsme hráli jenom nějakých dvacet, pětadvacet minut. A to je málo,“ uvědomuje si Jiří Šimánek. Zlín si v prvních dvou třetinách vypracoval vedení 2:0, vidina desítky ho evidentně hnala dopředu. Byl právě tohle hlavní rozdíl? „Myslím, že ne. Každý hraje o něco a vždycky se hraje o výhru. Je jedno, jestli hrajete o desítku, o čtyřku, o první, nebo o poslední místo. Vždycky chcete vyhrát,“ odmítá rázně hradecký útočník.

Až s poslední částí mohli být domácí spokojenější. Díky Richardu Jarůškovi se rychle vrátili do zápasu, soupeře pak přehrávali. „Od začátku třetí třetiny už to bylo z naší strany trochu lepší, ale bylo to málo.“ Psychické rozpoložení mohla pozměnit i bitka Picarda s Kotvanem. „Pro diváky to bylo zajímavé, nás to třeba mohlo ještě víc nabudit. Opticky jsme byli trochu lepší, ale žádnou šanci jsme si vlastně nevytvořili,“ mrzí Šimánka, jenž přebral kapitánské céčko po nemocném Jaroslavu Bednářovi.

Absence tahouna tým přece jenom poznamenala. Hradeckým útokům často scházela potřebná myšlenka, díky dravosti vyčnívala snad jen (znovu) třetí formace Jarůška s Picardem a Knotkem. „Měli jsme snad dvě přesilovky, tam by asi byl (Bednář) platný. Snad se dá do pořádku na play off, nebo možná už v pátek, a lajny se zase poskládají jinak,“ vyhlíží Šimánek návrat nejproduktivnějšího muže hradecké sestavy.

Dorostenec Chytil udržel Zlín ve hře: Já a hrdina? To vůbec »

Vyhlížet ale musí především herní zlepšení celého týmu. Zaprvé je pořád ve hře čtvrté místo. To už teď patří Litvínovu, který v posledním kole zajíždí na led utrápených Pardubic, zatímco Mountfield míří do Chomutova. S Litvínovem má horší vzájemnou bilanci, musí tak získat aspoň o dva body víc než on. A kdyby nebodoval, ještě ho může přeskočit šestá Kometa, tedy pokud vyhraje v Olomouci za plný počet. To by znamenalo do play off Spartu!

Samotné umístění je jedna věc, herní rozpoložení věc druhá. Hradec by rozhodně nechtěl, aby se mu to aktuální přeneslo i do čtvrtfinále. „Co mám říct... Doufám, že ne. Nějak bych to ale neřešil. Hlavně musíme najít zpátky ten drajv, aby to jelo. Ten nám v posledních zápasech chybí. Máme ještě jeden zápas, abychom se do toho dostali,“ nabádá zkušený forvard.

V posledních třech sezonách Mountfield nikdy nepřešel čtvrtfinálové brány, zopakovat to počtvrté by určitě bylo pro fanoušky zklamáním. Mimochodem, na domácím stadionu stále drží návštěvnický průměr nad pěti tisícovkami, což je výborné číslo.

„V průběhu zápasu jsme jim toho moc nenabídli, aby byli spokojeni. Aspoň tu třetí třetinu bylo podle mě vidět, že jsme se na to nevybodli a chtěli jsme urvat bod,“ těší Šimánka. Pokračovat v podobném duchu chtějí Hradečtí v Chomutově, tentokrát už od začátku. „Hlavně musíme být hladovější a chtít ten zápas vyhrát, a ne si jít jen zahrát,“ dodává přísně.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz