<

Sedmnáctka padla se Švédy. Propásli jsme momentum utkání, říká Eismann

Foto: Ed Fonger / Hockey Canada Images

Reprezentace do sedmnácti let po dni volna podlehla na turnaji pěti zemí v ruské Ufě Švédsku, které rozhodlo uprostřed závěrečného dějství. Úvodní gól zápasu vstřelil ve 41. minutě Petr Moravec, který byl oceněn nejlepším hráčem českého výběru.

Sedmnáctka měla ve čtvrtek den volna, během kterého USA i Rusko přidaly další výhry. V pátek nastoupili svěřenci Václava Eismanna na Švédy, kteří ze dvou předchozích duelů urvali bod.

V bitvě Česko vs. Švédsko dlouho kralovali oba brankáři – Tomáš Suchánek a Marcus Brännman, kteří dvě třetiny drželi čistá konta.

„Náš tým pracoval v poli zcela podle plánu a herní projev byl na velmi dobré úrovni. Propásli jsme však momentum utkání, kterým byla druhá třetina, kdy jsme rychle otáčeli hru a měli několik přečíslení. Přes veškerou snahu týmu je faktem, že realizace finální fáze nedosahuje evropské úrovně. Zámořská je pak zcela jiná dimenze,“ hodnotí Václav Eismann.

Stejně jako proti Spojeným státům americkým i tentokrát, avšak mnohem později, vstřelili první branku duelu čeští mladíci. Po jedenácti vteřinách ve třetím dějství se Petr Moravec natlačil před brankáře a poslal svůj tým do vedení.

Jenže v polovině třetiny hokejisté ze země Tre Kronor skóre otočili. Během dvou minut se prosadili Ludwig Persson ranou na zadní tyčku a Anton Olsson, který se jakožto obránce vydal do ofenzivy a individuální akcí rozhodl.

Češi tak na turnaji po dvou zápasech čekají na výhru, ta proti Seveřanům byla hodně blízko, ale nepomohla k ní v závěru ani hra bez brankáře. Nejlepšími hráči zápasu byli vyhlášeni Petr Moravec a Victor Sjöholm.

ČESKO – ŠVÉDSKO 1:2 (0:0, 0:0, 1:2)

Branky a nahrávky: 41. P. Moravec (Kos) – 50. Persson (Rosén, Stjernborg), 52. Olsson (Jansson, Rosén).
Rozhodčí: Krasotin, Andrejev – Ljubomirov, Sedov.
Vyloučení: 6:3.
Bez využití.
Střely na branku: 31:23 (7:6, 15:12, 9:5).
Vhazování: 22:20.
Diváci: 213.
Nejlepší hráči: Petr Moravec – Victor Sjöholm.
Česko: Suchánek – Ticháček, Šedivý, Hamara, Machů, D. Moravec, Špaček, Chvátal – Kos, P. Moravec, Brada – Rymon, Pajer, Měchura – Altrichter, Chmelař, Szturc – Kučera, Marcel, Půcek – Sedláček. Trenéři: Eismann, Žemlička a Zachrla.
Švédsko: Brännman – Sjöholm, Angesved, Edvinsson, Myrenberg, Jansson, Olsson, Asplund – Stridh, H. Larsson, Hasa – Härgestam, Eljas, Stjernborg – Jacobsson, Limpar, Strömgren – Rosén, O. Larsson, Persson.

USA – Finsko 5:4 po prodloužení (3:1, 1:1, 0:2 – 1:0)

 TýmZVVPPPPSkóreBody
1. USA 3 2 1 0 0 15:9 8
2. Rusko 2 1 1 0 0 7:3 5
3. Švédsko 3 1 0 1 1 5:6 4
4. Finsko 2 0 0 1 1 6:10 1
5. Česko 2 0 0 0 2 4:9 0

Další program turnaje v Ufě

Sobota 8. února:
11:00 Švédsko – Finsko
15:00 Rusko – Česko

Neděle 9. února:
11:00 Česko – Finsko
15:00 Rusko – USA

Začátky jsou uvedeny v českém čase, v Ufě je o 4 hodiny víc.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz