Ščotkovo gesto fair play? Trošku jsem si zanadával, směje se Janus

Foto: Petr Kotala, hc-vitkovice.cz

9. prosince 2018, 19:49

Adam Bagar

Nejen, že podruhé v sezoně nedovolili Vítkovicím ani gól a vyhráli 3:0, ale navíc byli odměněni potleskem za gesto fair play. Hokejisté Litvínova prožili v Ostravě povedený podvečer, který okořenil bek Jan Ščotka.

Na světelné kostce svítil čas 51:36 a skóre 0:3, když ve vítkovické přesilové hře vylétla pravice hlavního Pavla Obadala. Nováček mezi extraligovými rozhodčími se chystal vylučovat útočníka Radoslava Tybora, když v tom za ním přijel obránce Jan Ščotka a domácí trest odvolal.

I opakované záběry odhalily, že litvínovský zadák sám zakopl o branku. „Klobouk dolů před ním,“ hlásí brankář Jaroslav Janus. Ten si nejdřív oddechl, že se hra bude stěhovat na druhou stranu kluziště, nakonec však bylo všechno jinak a pokračovala vítkovická přesilovka.

„Trošku jsem si zanadával, ale jenom pro sebe. Člověk nikdy neví, hokej je o jednom gólu, ale naštěstí jsme žádný nedostali,“ líčí s úsměvem brankářská jednička chemiků, která pochytala všech 35 soupeřových střel a zaznamenala druhé čisté konto v probíhajícím ročníku.

Fair play gesto! Litvínovský Ščotka odvolal faul

„Kluci mi vzadu parádně pomohli, blokovali střely, takže výborné. Musím všechny pochválit, celý tým šlapal jako hodinky,“ pokyvuje Janus, který si cení hlavně povedeného začátku. Vždyť chemici dovolili v první třetině domácím jen pět střel a šli do klíčového vedení 2:0.

„Začali jsme výborně. Myslím, že jsme tam domácí k ničemu nepustili. Tady se hraje velice těžko, takže jsme si říkali, že musíme mít dobrý start. Vyšlo to, dali jsme dva góly a vezeme si tři body,“ těší slovenského gólmana, který se naopak ve druhé části hodně zapotil.

„Kluci mi vzadu parádně pomohli, musím je pochválit. Celý tým šlapal jako hodinky.“

„Vítkovice tam už převzaly iniciativu. Několikrát jsme ani neprostřídali, bylo tam toho hodně. Dostávaly nás pod tlak, byly to pro nás těžké minuty, ale jsem rád, že jsme je společně zvládli. Kluci hráli skvěle a hlavně jednoduše,“ chválí své spoluhráče Jaroslav Janus.

Litvínov nakonec slavil volejbalovou výhru 3:0 a ani ve druhém vzájemném zápase nedovolil Vítkovicím skórovat, když první duel skončil fotbalově 1:0. „Vidíte, teď jste mi to připomněli. Je to o štěstí a nic bych za tím nehledal, že nám to takhle vyšlo zrovna proti nim.“

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz