Šance na záchranu? Pět až deset procent, vědí Piráti

Foto: Jan Pidrman, piratichomutov.cz

Chomutov zápas roku, jak páteční utkání proti Kladnu sám nazval, nezvládl. A Rytíři mají rázem na Piráty osmibodový náskok. Do konce baráže už přitom zbývá pouze pět kol.

„Uvědomovali jsme si důležitost utkání. Chtěli jsme dát první branku, ale bohužel se nám to nepodařilo. I když jsme potom srovnali, celý zápas jsme de facto tahali za kratší konec," hodnotil prohru 1:3 asistent trenéra Jan Šťastný.

Chomutov, který před baráží smolně postihla salmonela, je ve velkých problémech. „Všichni umíme počítat: je pět zápasů do konce, takže naše záchrana v extralize létá někde ve vzduchu v pěti až deseti procentech. Na druhou stranu, je pět zápasů, budeme bojovat až do konce a pokusíme se o zázrak,“ hlásí Šťastný.

Trenérova slova v rozhovoru na klubovém webu potvrzuje i útočník Jakub Chrpa: „Máme ještě pět zápasů a ve hře je patnáct bodů. Musíme bojovat do poslední chvíle, i když ztráta je opravdu hodně velká. Musíme prostě ještě zabojovat.“

„Musíme bojovat do poslední chvíle, i když ztráta je opravdu hodně velká."

Piráti se trápí především v koncovce: v posledních pěti utkáních baráže skórovali jen šestkrát. „Justin Peters nás drží neskutečně v celé baráži. Chytá výborně. My mu ale prostě nepomůžeme tím, že nedáme góly," řekl Chrpa pro piratichomutov.cz.

Že zdaleka není konec, vědí i v Pardubicích a na Kladně. Oba týmy jsou blízko k extralize, ale ještě v ní nejsou. „Dobře víme, že máme patnáct bodů a potřebujeme jich na konci minimálně jednadvacet," krotí euforii Jaromír Jágr. „Ještě nám dvě vítězství scházejí, takže určitě nemůžeme koukat tak, že už by to bylo rozhodnuté. To totiž vůbec není.“

Tabulka baráže o Tipsport extraligu

 TýmZVVPPPPSkóreBody
1. HC Dynamo Pardubice 7 6 0 0 1 27:9 18
2. Rytíři Kladno 7 5 0 0 2 17:15 15
3. Piráti Chomutov 7 2 0 1 4 12:24 7
4. ČEZ Motor České Budějovice 7 0 1 0 6 12:20 2

Další program baráže o Tipsport extraligu

Neděle 14. dubna – 8. kolo:
16:00 Rytíři Kladno – HC Dynamo Pardubice (HokejkaTV)
17:00 ČEZ Motor České Budějovice – Piráti Chomutov (HokejkaTV)

Úterý 16. dubna – 9. kolo:
17:30 Piráti Chomutov – HC Dynamo Pardubice (HokejkaTV)
17:30 Rytíři Kladno – ČEZ Motor České Budějovice (O2 TV Sport)

Pátek 19. dubna – 10. kolo:
17:00 HC Dynamo Pardubice – Piráti Chomutov (HokejkaTV)
18:00 ČEZ Motor České Budějovice – Rytíři Kladno (HokejkaTV)

Neděle 21. dubna – 11. kolo:
16:00 Rytíři Kladno – Piráti Chomutov (HokejkaTV)
17:00 ČEZ Motor České Budějovice – HC Dynamo Pardubice (HokejkaTV)

Úterý 23. dubna – 12. kolo:
17:30 Piráti Chomutov – ČEZ Motor České Budějovice (HokejkaTV)
18:00 HC Dynamo Pardubice – Rytíři Kladno (HokejkaTV)

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz