<

Šampioni prý měli srdce jako kanadská vlajka

12. května 2003, 10:33

ČTK

Rukou psaný nápis "Zítřejší trénink byl zrušen. Žádný soupeř už nezbyl" zdobil v neděli šatnu kanadských hokejistů, kteří zvítězili ve finále mistrovství světa v Helsinkách v prodloužení 3:2 nad Švédskem a po šesti letech ukončili čekání na zlatou medaili. I když v zámoří tradičně touto dobou zajímá hokejové příznivce v první řadě Stanleyův pohár, většinu titulních stránek kanadských novin na internetu dnes zdobí fotografie jásajících reprezentantů s pohárem pro šampiony či hrdiny finálového zápasu Ansona Cartera. Jinak si fanoušci mohou přečíst v jednotlivých listech totožné texty, protože deníky nevyslaly do Finska své reportéry a spolehly se na materiály agentury Canadian Press.

Podle generálního manažera mužstva Steva Tambelliniho uspěli Kanaďané díky týmovému duchu. Celek prý nebyl složen z nejlepších hráčů, kteří byli k dispozici, ale z 23 osobností, jež se rychle dokázaly na turnaj připravit. "Filozofie tohoto týmu byla stejná jako vždy: dokonalé dovednosti a odhodlání, ale hlavně srdce velké jako kanadská vlajka. Tito hráči to dokázali víc než kdokoli před nimi a jsou skvělým příkladem pro všechny své následovníky," nechal se slyšet Tambellini.

Velkou chybou v minulých letech podle Canadian Press bylo, že generální manažeři nutili hráče, aby na mistrovství jeli. Otrávení hokejisté pak strávili tři týdny společným mračením se na sebe a brzy balili kufry. "Hodně jsme pracovali na tom, abychom dali tým dohromady. Snažili jsme se poznat jeden druhého a stát se jednou rodinou. Na ledě si musíte věřit," vykládal střelec zlatého gólu Carter.

Slova chvály si vysloužil i brankář Roberto Luongo, který po nejistém výkonu v semifinále proti českému týmu Kanadu ve finále podržel a 37 zákroky pomohl k titulu. "Myslím, že vymazal všechny pochybnosti, že bude prvotřídním gólmanem na mezinárodním poli i v NHL," mínil Tambellini.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz